ΜΠΟΜΠΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

ΜΠΟΜΠΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ 

Μια ακόμη φανταστική ιδέα για μπουφέ ενηλίκων, ιδανική για να συνοδεύσει λευκό κρασί....

Μπόμπα με σολομό για κάθε περίσταση..


Υλικά:

  • 250γρ. τυρί κρέμα 
  • 100γρ. καπνιστός σολομός 
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού και λίγο ξύσμα 
  • 6 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 1 μικρό φρέσκο αγγουράκι  
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ψωμί μπόμπα brioche 

Για τη διακόσμηση:

  • μαγιονέζα 
  • αγγούρι κομμένο σε στρογγυλά  φετάκια 
  • λεμόνι κομμένο σε μισοφέγγαρα 
  • μικρά κλαδάκια άνηθου 


Στην πράξη:

  • Ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη μαγιονέζα. Ψιλοκόβουμε το σολομό σε πολύ μικρά κομματάκια και τον προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τρίβουμε λίγο πιπέρι (εάν κρίνουμε απαραίτητο ρίχνουμε λίγο αλάτι). Ενώνουμε καλά όλα μαζί τα υλικά στο μπολ.
  • Με το ειδικό εργαλείο αποφλοίωσης-peeler κόβουμε λεπτές μακρόστενες φέτες το αγγούρι.
  • Κάνουμε ζεύγη με τις φέτες ψωμιού και σε κάθε πλευρά απλώνουμε από μια ποσότητα γέμισης. Στρώνουμε μερικές φέτες αγγουριού και κλείνουμε σε σάντουιτς. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σταυρωτά σε 4 τρίγωνα και τα μεταφέρουμε πάνω σε πιατέλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά. Χτίζουμε την μπόμπα με τα τρίγωνα. Στο τέλος ως κορυφή βάζουμε μια σκέτη φέτα ψωμιού και την αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Διακοσμούμε με τις στρογγυλές φέτες αγγουριού, τα λεμονάκια και τα φύλλα άνηθου.
  • Τυλίγουμε την πιατέλα με μεμβράνη τροφίμων και βάζουμε την μπόμπα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε. Εναλλακτικά κλείνουμε την μπόμπα σε  αλουμινόχαρτο. 


Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά,

Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις