ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα 

Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μανιταρόπιτα που θα αγαπήσουν όλοι!
Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες μου και...
Καλή σας επιτυχία :)



Υλικά:
  • 1  πακέτο φύλλο κρούστας κομμένο σε μικρά κομματάκια (όπως κάνουμε την πορτοκαλόπιτα)
  • 2 κεσεδάκια φρέσκα λευκομανίταρα κομμένα σε κύβους
  • 300γρ κρέμα γάλακτος 
  • 15 φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε μικρά κομματάκια 
  • 300γρ ένταμ τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 1/2 κούπα του νες φρέσκο γάλα (όχι παγωμένο)
  • 200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στην πράξη:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και τραβήξουν τα υγρά τους. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο κι αφήνουμε στην άκρη. Στο ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον κι ανακατεύουμε συνεχώς ως ότου πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι με το μπέικον, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και σε σιγανή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε τη γέμιση να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά. το θυμάρι, το αλατοπίπερο (βάζουμε όσο μας αρέσει) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά ψιλοκομμένα φύλλα με τρόπο ώστε να μην μένουν κενά ενδιάμεσα. Ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα λιωμένης μαργαρίνης. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού κι απλώνουμε από πάνω τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε από πάνω  το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φύλλα, με τρόπο που να μην μένουν κενά ενδιάμεσα για να μη βγει έξω η γέμιση στο ψήσιμο.
Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα πάνω στην πίτα να απορροφηθεί και όση λιωμένη μαργαρίνη απέμεινε (αυτό κάνει την πίτα τραγανή εξωτερικά και ζουμερή εσωτερικά). 
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά με 1' ώρα μέχρι να πάρει όμορφο ροδαλό χρώμα. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε λίγο να να σταθεί και την σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια.


Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Υπεροχη φαινεται μπραβο σας!! Το μπεικον που λετε στην εκτελεση δεν αναγραφεται στα υλικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ να είστε καλά! Έχει γίνει η διόρθωση :) καλή σας επιτυχία εάν την φτιάξετε :)

      Διαγραφή
    2. Θα την φτιαξω οπως και πολλα αλλα που εχω φτιαξει απο το σαιτ σας!! Να ειστε καλα!!

      Διαγραφή
    3. Καλή σας επιτυχία και σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη ;)

      Διαγραφή
  2. Γιατί να μην βάλω το φύλλο όπως είναι μόνο πρέπει να το κόψω πια η διαφορά τους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο τραγανό φύλλο, όμως εάν θέλετε μπορείτε να στρώσετε τα φύλλα σας όπως σας αρέσει. Όμως θυμηθείτε να χαράξετε στο τέλος σε κομμάτια πριν ρίξετε το γάλα. Καλη σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις