ΜΠΟΜΠΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ

 ΜΠΟΜΠΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ


Σχεδιάζετε πάρτυ του παιδιού; Εγκαίνια του μαγαζιού; Κέρασμα έξω από την εκκλησία μετά από βάπτιση; Μπυρίτσα στο σπίτι με φίλους ;  Τότε σε όλα μια μπόμπα με σπέσιαλ γέμιση πάντα έχει περίοπτη θέση στο μενού! 

Δείτε πόσο εύκολα και περιποιημένα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπόμπα με πολύ νόστιμη γέμιση που σίγουρα θα αρέσει σε όλους!



Τα υλικά μας για 1 μικρή μπόμπα (περίπου 20 τριγωνάκια):

  • 10 φέτες ψωμί brioche για μπόμπα ( σε φούρνους και μεγάλα σουπερμάρκετ)
  • 5 μεγάλες στρογγυλές φέτες ωμοπλάτη (ή 10 τετράγωνες που θα τις προσαρμόσουμε)
  • 5 μεγάλες φέτες ένταμ ή άλλο κίτρινο τυρί (ή 10 μικρότερες που θα τις προσαρμόσουμε)
  • 1 δόση σπιτική σαλάτα κηπουρού "της Μαριφάνης" συνταγή εδώ) ή 1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα "κηπουρού"
  • 5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού  χωρίς το κεντρικό κοτσανάκι 



Στην πράξη: 

  • Χωρίζουμε το ψωμί σε 5 ζεύγη. Αλείφουμε από τις δύο πλευρές από μια ποσότητα σαλάτα κηπουρού και προσαρμόζουμε σε καθένα από αυτά από 1 φέτα ζαμπόν και 1 τυρί. Τέλος απλώνουμε όσο πιο ίσια μπορούμε από 1 φύλλο μαρουλιού). Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε 4 τρίγωνα και τα στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε πιατέλα. Προσέχουμε τα τρίγωνα να χτίζονται με τρόπο που να μην γέρνει η μπόμπα. Καλύπτουμε την κορυφή τη μπόμπας με 1 φέτα ψωμί σαν "καπάκι" ώστε εάν θελήσουμε να στηρίξουμε με οδοντογλυφίδες κάποια γαρνιτούρα. 
  • Τυλίγουμε την μπόμπα με αλουμινόχαρτο. Μέχρι να τη σερβίρουμε τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να μείνει η μπόμπα ανέπαφη από υγρασίες του ψυγείου τυλίγουμε πάνω από το αλουμινόχαρτο γύρω γύρω και από κάτω με διάφανη μεμβράνη.



Σημ.Η μπόμπα μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο και 2 μέρες πριν το σερβίρισμα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχουμε σκοπό να φτιάξουμε πολλά τεμάχια για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό να μπορούμε να ξεκινήσουμε την παρασκευή της νωρίτερα. 


Μερικές ακόμη ιδέες για μπόμπα:

1. Με γέμιση κοτοσαλάτα ( κλικ εδώ )

2.      Με  γέμιση τόνου ( κλικ εδώ )

3.      Παιδική ( κλικ εδώ )


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις