Oreo cheesecake | Τούρτα cookies

Oreo cheesecake | Τούρτα cookies

Ένα γλυκό όνειρο έχω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας! Oreo cheesecake με αφράτη βάση- μια παραδεισένια τούρτα μπισκότο cookies  να σας συντροφεύσει σε κάθε περίσταση! Γενέθλια, γιορτές, οικογενειακά τραπέζια..το γλυκό αυτό προσαρμόζεται στις συνθήκες και κλείνει γευστικά τα περισσότερα είδη μενού..!

Εύκολο, γρήγορο και προπάντων πεντανόστιμο επιδόρπιο που θα αρέσει σε όλους!




Υλικά για 10 μερίδες (τσέρκι στρογγυλό 22 εκ.)

  • 600γρ. τυρί κρέμα 
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 3 κόφτες κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι κέικ σοκολάτας εμπορίου (400γρ)
  • 2 1/2 πακέτα κλασικά μπισκότα oreo 

Για το σιρόπι:

  • 1/3 φλιτζάνι τσ. νερό 
  • 1/3 φλιτζάνι τσ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 σφηνάκι λικέρ επιλογής ή κονιάκ 
  • κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση 




Στην πράξη: 

  • Ξεκινάμε βράζοντας σε μπρίκι το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη κι αφού κρυώσει ρίχνουμε το λικέρ.
  • Προσαρμόζουμε το κέικ μέσα στο ταψί ή τη φόρμα ως εξής: Κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες (δηλαδή στο μάκρος του κι όχι στο πλάτος του όπως κάνουμε συνήθως). Βάζουμε μέσα στο σκεύος και με την ανάποδη πλευρά ενός ποτηριού πιέζουμε ελαφρά να ισιώσουν οι φέτες και να λεπτύνουν. Γεμίζουμε τα κενά με μικρότερα κομμάτια και φροντίζουμε να ενωθούν όλα μεταξύ τους ώστε να μοιάζει με μονοκόμματο παντεσπάνι. Βρέχουμε το παντεσπάνι σιγά σιγά με το σιρόπι κι αφήνουμε να σταθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να μαλακώσει κι έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη κρέμα. Παίρνουμε τις  δύο  συσκευασίες oreo και χωρίζουμε με μαχαίρι.  Αφαιρούμε τη λευκή  κρεμούλα που έχουν μέσα τα μπισκότα . Τη βάζουμε μέσα στην κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθεί.  Τη μισή ποσότητα από τα μαύρα τμήματα των μπισκότων τα σπάμε σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να σκορπιστούν μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και την ισιώνουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. 
  • Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα μαύρα μπισκότα που περίσσεψαν να γίνουν σχεδόν σκόνη και τα ρίχνουμε στην επιφάνεια της τούρτας. Διακοσμούμε με τα μαρασκίνο και συνεχίζουμε το πάγωμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ακόμα.
  • Ξεφορμάρουμε το γλυκό και με το μισό πακέτο μπισκότων που έχει απομείνει διακοσμούμε τα πλαϊνά του γλυκού περιμετρικά!



Η τούρτα cookies- oreo cheesecake είναι έτοιμη και πολύ απολαυστική!



Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά, 

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις