ΑΛΜΥΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ

ΑΛΜΥΡΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ  ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ


Εύκολα και πεντανόστιμα αλμυρά ταρτάκια για μπουφέ ενηλίκων με ζύμη έκπληξη και γέμιση από υπέροχη κρέμα μπλε τυριού! 

Εάν είστε από εκείνους που λατρεύουν το μπλε τυρί -όπως εγώ- κάντε απλά μια δοκιμή και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτές τις φανταστικές αλμυρές μπουκίτσες! 

Τέλεια ιδέα για κάθε ειδική περίσταση, από πάρτυ έως εγκαίνια! 


Τα υλικά μας για 25 ταρτάκια:

Εργαλεία: Αντικολλητικά φορμάκια για μικρές τάρτες

Για την εύκολη ζύμη τάρτας:

  • 1/2 κούπα του νες σόδα αναψυκτικό
  • 1/2 κούπα του νες ηλιέλαιο
  • 400 γρ +/- αλεύρι απλό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για την κρέμα:

  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μπλε τυρί
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • ελάχιστο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

  • σαλάμι αέρος σε φετάκια
  • αγγούρι σε φέτες κομμένες στη μέση



Στην πράξη:

  • Ξεκινάμε ζυμώνοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια, εάν η ζύμη είναι στεγνή τότε λαδώνουμε τα χέρια μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα ενώ εάν δεν στέκεται τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ με  με τη ζύμη και την αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα προσαρμόζουμε μέσα στα θηκάκια σε όσο το δυνατόν ίσο πάχος. Με πιρούνι κάνουμε μικρές τρυπούλες εσωτερικά και ψήνουμε στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις και προθέρμανση για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν. Αφού πάρουν σχήμα και ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Έπειτα τα ξεφορμάρουμε. Εάν οι θήκες δεν είναι αντικολλητικές τότε απαραίτητα τις περνάμε ελαφρά με λίγο επιπλέον λάδι πριν στρώσουμε μέσα τη ζύμη. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε τα ταρτάκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα .
  • Για την κρέμα αναμειγνύουμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή. Το πιπέρι το αφήνουμε για το τέλος. 
  • Με κορνέ ή κουταλάκι γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρέμα και στολίζουμε με το σαλαμάκι και το αγγούρι. Στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Κλείνουμε σε αεροστεγές σκεύος και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.


Σημ. Οι ψημένες ζύμες-τάρτας διατηρούνται έως και 5 μέρες πριν τη χρήση τους σε δοχείο που σφραγίζει καλά και εφόσον έχουν κρυώσει επαρκώς.



Καλή σας απόλαυση

Φιλικά,

Μαριφάνη


Σχόλια

  1. Φαίνονται υπέροχα.
    Εκτός από μπλε τυρί, τι άλλο θα μπορούσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι πολύ ωραία για αλμυρό κέρασμα! Σας ευχαριστώ πολύ!
      Ως γέμιση μπορείτε να βάλετε τυρί κρέμα χτυπημένη με λίγη μαγιονέζα και φρέσκο κρεμμυδακι-μαιντανό! Πολύ νόστιμος και δροσιστικός συνδυασμός! Επίσης τυρί κρέμα με μια ποσότητα καπνιστού σολομού περασμένα στο μπλέντερ και λίγο άνηθο που ταιριάζει γάντι!
      Ελπίζω να σας βοήθησα!
      Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις