Pancakes αφράτα με παγωτό και πραλίνα φουντουκιού | 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ

Pancakes αφράτα με παγωτό και πραλίνα φουντουκιού | 10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ 


Φίλοι μου σήμερα  9 Αυγούστου συμπληρώνω μία 10ετία στο foodblogging, 10 χρόνια "Λιχουδιές".

Ήμουν 22 κι έφτασα 32! Με το blog αυτό μοιράστηκα μαζί σας τις πιο νόστιμες γευστικές μου περιπέτειες, απ' τις πιο καθημερινές μέχρι τις πιο σημαντικές. Μπορεί εκείνο το καλοκαίρι να ήθελα να γεμίσω τις ελεύθερες ώρες μου μέσα στις διακοπές μου δείχνοντας μεζεδάκια όμως.... :Αυτό το μαγειρικό ημερολόγιο ήταν για εμένα μια δέσμευση να μάθω να τρώω αληθινό φαγητό καθώς οι ρυθμοί της τότε καθημερινότητάς μου με έκαναν να καταφεύγω στις εύκολες λύσεις.  Δεν ήταν θέμα εκπαίδευσης ή ικανοτήτων από το σπιτικό μου περιβάλλον, απλώς οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες. Ένα σημαντικό πρόβλημα στο στομάχι μου ήταν η αφορμή που έφερε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ για να καταφέρω όσα κατάφερα μέχρι σήμερα. Όπως επίσης η έλλειψη φόβου με σύμβουλο το ένστικτο που προφανώς υπήρχε και δεν το γνώριζα.

Με όλα αυτά φθάσαμε εδώ που φθάσαμε, στα 10 χρόνια συνταγών και συνεχίζουμε...!

Ευχαριστώ που βρίσκεστε δίπλα μου και φυσικά που με εμπιστεύεστε! 

Και εις άλλα με υγεία..!!!

Θα σας κεράσω τώρα φανταστικά αφράτα Pancakes με πραλίνα και παγωτό για να γιορτάσετε μαζί μου αυτήν την επέτειο!!!!



Υλικά για 2 άτομα:

  • 100γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200ml φρέσκο γάλα (το βγάζουμε για λίγη ώρα απ' το ψυγείο για να μην είναι παγωμένο)
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι υγρή
  • 1/3 κουτ.γλ. αλάτι
  • 170γρ. αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο ή 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γαρνιτούρα:

  • σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού (για σπιτική σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού κλικ εδώ )
  • παγωτό με γεύση μπανάνα (συνταγή για σπιτικό κίτρινος παγωτό μπανάνα όπως του εμπορίου κλικ εδώ )


Στην πράξη: 

  • Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν μαζεύοντας με σπάτουλα το υλικό που μένει στα πλαϊνά προς το κέντρο. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, την εσάνς, το αλάτι και τέλος το αλεύρι χτυπώντας μέχρι να αποκτήσουμε έναν πυκνό χυλό (το μείγμα θα μοιάζει λίγο πιο σφιχτό από αυτό για τις κρέπες). Προσθέτουμε εάν κριθεί απαραίτητο λίγο επιπλέον αλεύρι εάν είναι νερουλό ή λίγο έξτρα γάλα εάν κολλάει πολύ στο κουτάλι. Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγη μαργαρίνη εσωτερικά και ζεσταίνουμε. Παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα μια ποσότητα μείγματος και σχηματίζουμε στο κέντρο του τηγανιού ένα στρογγυλό χοντρουλό δίσκο μικρής διαμέτρου. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά απ' τη μια πλευρά και μόλις σταθεί και φουσκώσει η κάτω πλευρά και κάνει λεπτή ροδαλή κρούστα γυρίζουμε κι από την άλλη. Μεταφέρουμε σε πιάτο.Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα (τα επόμενα pancakes βγαίνουν καλύτερα από το πρώτο!). 
  • Ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων πραλίνα φουντουκιού ή σε μπρίκι μαζί με λίγο γάλα να μαλακώσει. Κάνουμε μια στοίβα με τα μισά pancakes, τ'αλείφουμε με την πραλίνα ενδιάμεσα και τέλος σερβίρουμε με το παγωτό. Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα pancakes. 


Tip! Προσωπικά φτιάχνω τα pancakes σε σχαροτήγανο ώστε να πάρουν σχήμα σαν μαργαριτούλα. Εάν δεν θέλουμε να καταναλώσουμε όλα τα pancakes την ίδια στιγμή, μπορούμε να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο σκεπασμένα και όταν θελήσουμε απλά να τα ζεσταίνουμε ελαφρώς.



Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις