Τηγανιά κοτόπουλο

Τηγανιά κοτόπουλο

Νόστιμος κι εύκολος...φαγητομεζές για την μπύρα και το κρασί. Αρέσει σε όλους και σερβίρεται στα οικογενειακά τραπέζια μας και βέβαια στις φιλικές μαζώξεις...!


Δείτε λοιπόν πως φτιάχνω εδώ και χρόνια την τηγανιά κοτόπουλου και ...καλή σας επιτυχία!



Υλικά:

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια ή κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά -//-    -//-
  • 1 πράσινη πιπεριά -//-   -//-
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml μπύρα
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κύβος νοστιμιάς για ζωμό κότας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Υλικά:

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα  ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές και το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τεμαχισμένο κοτόπουλο ανακατεύοντάς τα όλα μαζί μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο κι' αρχίσει να παίρνει ελαφρύ χρώμα. Αλατοπιπερώνουνε, ρίχνουμε τον τριμμένο κύβο, το ξύσμα και σβήνουμε με την μπύρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κι αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι η τηγανιά να μελώσει μέσα στη σάλτσα της.

Σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.


Καλή σας όρεξη

Φιλικά,

Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας συγχαρητήρια υπέροχη συνταγή και πολύ εύκολη και υγιεινή πολλά μπράβο σάς 😋❤😋❤😋❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις