Φλογέρες με ψωμί για τοστ

Φλογέρες με ψωμί για τοστ


Ένα καταπληκτικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας! Θυμίζουν τις κλασικές αυγόφετες  που μας έφτιαχναν οι μαμάδες μας αλλά σε πιο μοντέρνα μορφή!



Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα παρασκευάζονται και...καλή απόλαυση!


Υλικά:

ψωμί για τοστ 

κίτρινο τυρί σε φέτες 

καπνιστή γαλοπούλα σε φέτες

τυρί κρέμα με μυρωδικά

κόκκινη-κίτρινη-πράσινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια

αυγά και γάλα (για κάθε ένα αυγό χρειαζόμαστε 40ml γάλα και φθάνει για 6 φλογέρες)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

μοσχοκάρυδο τριμμένο


Στην πράξη:

Κόβουμε την κόρα γύρω από το ψωμί, εναλλακτικά επιλέγουμε ψωμί για τοστ χωρίς κόρα για ευκολία. Με πλάστη ανοίγουμε τις φέτες ψωμιού όσο πιο λεπτές γίνεται. Αλείφουμε με μια ποσότητα τυριού κρέμα όλη την επιφάνεια κάθε φέτας. Απλώνουμε από τη μια πλευρά μισή φέτα κίτρινο τυρί, μισή φέτα γαλοπούλα και μερικά κυβάκια πιπεριάς. Διπλώνουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην χάσουν το σχήμα τους. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα,  προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Βουτάμε τις φλογέρες μέσα στο μείγμα αυγού απ' όλες τις πλευρές να εμποτιστούν. 

Ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα σπορέλαιο και τηγανίζουμε τις φλογέρες για 1-2 λεπτά γυρίζοντας τες να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα και προσέχοντας να μην καούν. 

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι απολαμβάνουμε ζεστές.


Σημ. Ακόμα και σκέτες με γέμιση τυριού κρέμας μυρωδικών και πιπεριάς γίνονται πραγματικά πεντανόστιμο μεζεδάκι για μπύρα.


Καλή σας όρεξη!

Φιλικά, 

Μαριφάνη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις