Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

 Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα


Φαγητό νόστιμο και μαμαδίστικο για όλη την οικογένεια... Ποιος δεν αγαπά τα κεφτεδάκια..; Ειδικά όταν μαγειρεύονται σε μια δόση νόστιμης καλομαγειρεμένης σάλτσας? Υπολογίζω πως λίγες είναι οι αρνητικές απαντήσεις.. 

Δείτε παρακάτω πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς αφράτα ζουμερά κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε!


Υλικά (για 2 μεγάλες μερίδες)

Για τα κεφτεδάκια

  • 250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μόνο ψίχα)μουλιασμένη και καλά στραγγισμένη 
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μαγιονέζα (με τη μαγιονέζα αντικαθιστούμε το αυγό χωρίς να προστεθούν υγρά στη ζύμη)
  • φύλλα φρέσκου μαϊντανού από 3 κλαράκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Έξυπνο υλικό έκπληξη ---> Κορν Φλάουρ για το τύλιγμα

Για τη σάλτσα:

  • 250γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κουτ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα



Στην πράξη:

  • Στο μούλτι  αλέθουμε το μουλιασμένο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το μείγμα του μπλέντερ και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά -όχι υπερβολικά όμως για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια. Καλύπτουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν. Πλάθουμε κεφτέδες ίδιου μεγέθους. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε μια ποσότητα κορνφλάουρ (βλ. σημείωση στο τέλος) και τυλίγουμε τα κεφτεδάκια. Τινάζουμε το περιττό και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε αρκετό ζεστό σπορέλαιο. Αφού ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη. Δεν αφήνουμε να σκουρήνουν υπερβολικά, θέλουμε απλά να κάνουν μια λεπτή κρούστα. Μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Βάζουμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα και σιγομαγειρεύουμε με μισκοσκεπασμένη κατσαρόλα κουνόντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα για να ανακατευθούν απαλά. Όταν δέσει η σάλτσα μαζί με τα κεφτεδάκια, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
  • Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα της επιλογής μας πχ. πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια λεπτά ή χονδρά, ρύζι ή πουρέ. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη γαρνιτούρα μας, μια ποσότητα σάλτσας και τριμμένο τυρί. Προαιρετικά πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι που τους ταιριάζει άψογα!


Σημ. Το μυστικό για πολύ αφράτα και ζουμερά κεφτεδάκια που λιώνουν στο στόμα είναι το τύλιγμα με κορνφλάουρ αντί αλεύρι πριν το τηγάνισμα! Δεν ξεραίνονται κι επιπλέον δεν τραβούν πολύ λάδι!!! 

Καλή σας όρεξη

Φιλικά,

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις