Τούρτα με γλάσο φράουλας | Τούρτα με γεύση σοκολάτα και φράουλα

Τούρτα με γλάσο φράουλας  | Τούρτα με γεύση σοκολάτα και φράουλα


Αυτήν την τούρτα την ετοίμασα με αφορμή τη γιορτή της μητέρας προκειμένου να την προσφέρω στη δική μου μαμά! Είναι ένα υπέροχο και πανεύκολο γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της απαλής φράουλας με τη μους σοκολάτας. Τολμώ να πω πως μοιάζει πολύ με τούρτα ζαχαροπλαστείου χάρις στο γλάσο φράουλας που επικαλύπτουμε το γλυκό και δίνει εξαιρετικό εφέ και γεύση!

Ένα γλυκό που μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε κάθε ειδική περίσταση ή απλά ως επιδόρπιο όλο το χρόνο!









Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ.

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα+ το γάλα που αναφέρουν οι οδηγίες (για έξτρα σοκολατένια γεύση αντικαθιστούμε το κλασικό γάλα με σοκολατούχο)
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή  άχνη ζάχαρη
  • σοκολατούχο γάλα για το βούτηγμα των σαβαγιάρ

Για το γλάσο με γεύση φράουλα:

  • 350γρ. σιρόπι για  παγωτό με γεύση φράουλα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70ml νερό ή χυμός φράουλας (τυποποιημένος)
  • 2  κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άνθος αραβοσίτου βρασμού με γεύση φράουλα)
  • Φρέσκιες φράουλες, σιρόπι φράουλας  και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος για τη διακόσμηση


Στην πράξη:

  • Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ μέσα σε ένα μπολ γεμισμένο με σοκολατούχο γάλα. Με αυτά κάνουμε μια στρώση εσωτερικά στο τσέρκι προσαρμόζοντας κατάλληλα το σχήμα τους. 
  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με την άχνη έως τους διπλασιαστεί σε όγκο και αφρατέψει. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής μαζί με το κλασικό γάλα ή το σοκολατούχο ως ότου πήξει. Ενώνουμε την κρέμα σοκολάτας με τη σαντιγί και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα μους πάνω από τα σαβαγιάρ και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βουτάμε άλλη μια δόση σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με το σοκολατούχο γάλα και κάνουμε μια δεύτερη στρώση πάνω από τη μους. Την υπόλοιπη μους τη στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
  • Φτιάχνουμε το γλάσο με γεύση φράουλα ως εξής: Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό ( ή το χυμό φράουλας) και διαλύουμε μέσα το σιρόπι παγωτού με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ ως ότου σπάσουν όλα τα σβολάκια. Ανάβουμε το μάτι στη μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε καλά με σύρμα έως ότου το μείγμα αρχίσει να πήζει και το γλάσο γίνει κόκκινο και ημιδιάφανο (η σύσταση θα μοιάζει σαν πολύ πυκνό σιρόπι), τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με μαρίζ συνεχώς το γλάσο εκτός φωτιάς τουλάχιστον για 5 λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία του. Επικαλύπτουμε την τούρτα με το γλάσο ρίχνοντας το από χαμηλή απόσταση και απλώνοντας προσεκτικά με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού.
  • Βάζουμε την τούρτα ξανά στο ψυγείο για 6 ώρες ή έως την επόμενη μέρα. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες,έξτρα σιρόπι φράουλας και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Σημ. Για καλύτερα αποτελέσματα και πιο δροσερή γεύση μεταφέρουμε το γλυκό στην κατάψυξη 2 ώρες πριν το σερβίρισμα. Επίσης αντί τούρτας το γλυκό αυτό γίνεται και σε ταψί αλλά και σε ατομικά μπολ!


Η συνταγή βασίζεται στην αντίστοιχη για τούρτα με γλάσο καραμέλας και βρίσκεται  εδώ .


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις