Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Λεπτή και τραγανή τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε πολύ λίγο χρόνο. Πεντανόστιμη και διαφορική καθώς δεν περιέχει ούτε φύλλο μα ούτε και κουρκούτι. Δεν έχει καμία σχέση με τις πίτες χωρίς φύλλο που ξέρουμε ως τώρα μα ούτε και με το λεγόμενο "πλαστό". Αυτή είναι μια τυρόπιτα "της Μαριφάνης" που αξίζει να τη δοκιμάσετε και είμαι βέβαιη ότι θα σας βόλεψει σε κάθε περίσταση!


Υλικά:

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100γρ. κίτρινο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • 2 μεσαία αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σιμιγδάλι ψιλό για την κρούστα

Στην πράξη:

  • Σε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ταψί μεσαίας διάστασης και κατά προτίμηση ρηχό περνάμε παντού μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου με τη βοήθεια ενός πινέλου.  Πασπαλίζουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι και κουνάμε το ταψί να φτάσει παντού μέσα σ' αυτό. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Θρυμματίζουμε σε μπολ τη φέτα κι ανακατεύουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τα γούστα. Στρώνουμε τη γέμιση μέσα στο ταψί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ακόμη 2 κουταλιές σιμιγδάλι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά ως ότου κάνει κρούστα η πίτα και πάρει χρώμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγο να σταθεί η πίτα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Η πίτα γίνεται λεπτή.


Καλή σας όρεξη

Φιλικά, 

Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις