Τσιζκέικ κλασικό με μαυροκέρασο | No bake cheesecake

Τσιζκέικ κλασικό με μαυροκέρασο | No bake blackcherry cheesecake 

Συνταγές για cheesecake χωρις ψήσιμο σας έχω δείξει διάφορες και για όλες...τις συνθήκες..

Ποιος ξεχνάει το μεγαλοπρεπές cheesecake λεμόνι με τη δροσερή γεύση; Αμ το άλλο με το ζαχαρούχο γάλα για τους...πιο γλυκατζήδες; Μέχρι και χωρίς ζάχαρη έφτιαξα για όσους δεν επιτρέπεται να την καταναλώσουν... Με ένα Cheesecake πραλίνα ερωτευθήκαμε και με ένα cheesecake light δεν χαλάσαμε τη δίαιτα... Όλα καλά μέχρι εδώ, τα φτιάχνουμε όλα και τα καταευχαριστιόμαστε.. λείπει όμως ένα από τη συλλογή το πιο βασικό: Cheesecake στο πι και φι το πιο κλασικό και πρακτικό για κάθε περίσταση!


Υλικά για ταψί 23Χ23

  • 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 1 τενεκάκι φυτική κρέμα για σαντιγί 
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 400γρ. μπισκότα dijestive τριμμένο σε σκόνη
  • 2/3 κύπελλου μαργαρίνη 
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 380γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο 

Στην πράξη:

  • Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη να λιώσει χωρίς να κάψει. Ανακατεύουμε σε μπολ τη σκόνη μπισκότων, την κανέλα και τη λιωμένη μαργαρίνη πολύ καλά. Στρώνουμε σε πυρέξ ή ταψάκι με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού να έρθει σε ίσιο πάχος η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 25 λεπτά να σταθεί.
  • Στο μεταξύ αφρατεύουμε με το μίξερ το τυρί κρέμα κι αφού μαλακώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί, την άχνη και το μέλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Με μαρίζ φέρνουμε στο κέντρο το υλικό που μένει στα πλαϊνά του μπολ για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Στρώνουμε πάνω από τη βάση την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει καλά η κρέμα.
  • Βάζουμε σε μπολ τη μαρμελάδα και με πιρούνι την αφρατεύουμε. Απλώνουμε σταδιακά μικρές ποσότητες μαρμελάδας πάνω από το γλυκό σε όλη την επιφάνειά του. Συνεχίζουμε το πάγωμα στη συντήρηση τουλάχιστον για 3 ώρες ακόμη πριν το σερβίρισμα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά, Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις