Ντιπ με καπνιστό ζαμπόν

Ντιπ με καπνιστό ζαμπόν

Αγαπώ τα ντιπάκια, λατρεύω να σκαρώνω κάθε φορά ένα καινούριο για να συνοδεύσω το βραδινό κρασί μου ή να του δώσω ρόλο συμπληρωματικής γέμισης σε σπιτικά σάντουιτς. Ένα τέτοιο είναι και το σημερινό! Δείτε πόσο εύκολα γίνεται..και καλή σας απόλαυση!


Γι'αυτό το ορεκτικό θα χρειαστούμε:

  • 1 κυπελάκι γιαούρτι στραγγιστό με κρεμώδη υφή
  • 2 κουτ.σ. μαγιονέζα
  • 130 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε κυβάκια
  • 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.γλ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ.γλ. μείγμα μπαχαρικών με βάση την πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και mix φρεσκοτριμμένου πιπεριού


Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπάλισμα με το mix φρεσκοτριμμένου πιπεριού. Ιδανικά βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Εξαιρετικό συνοδευτικό μαζί με κριτσίνια για την μπύρα ή και σε μενού που περιλαμβάνουν ψητά κρεατικά. Επίσης μπορεί να μοιραστεί σε πλαστικά σφηνοπότηρα και μαζί με ένα κρακεράκι να συμπεριληφθεί σε μπουφέ γεννεθλίων. Εξαιρετική σαλάτα μέσα σε σάντουιτς με ψητά λουκάνικα είτε hotdog Τέλος αυτό το ντιπ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυλιχτά σπιτικά σουβλάκια με πίτα και γύρο χοιρινού ή κοτόπουλου! 


Καλή σας όρεξη

Φιλικά, 

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις