Brioche με τόνο | Μπριοσάκια με τόνο

 Brioche με τόνο | Μπριοσάκια με τόνο 


Αφράτο σνακ για το πάρτυ και για κολατσιό, τα μπριοσάκια αποτελούν μια σίγουρη λύση  για κάθε ώρα της ημέρας!

Σήμερα θα σας δώσω μια ιδέα για μπριος με αλμυρή γέμιση τόνου που σίγουρα θα αρέσει στους περισσότερους, ιδιαίτερα σε όσους δεν συμπαθούν τα αλλαντικά και τα τυριά. 



Αρχικά θα χρειαστούμε 20 ψωμάκια μπριος (για τη συνταγή κλικ εδώ ). 

Τα υπόλοιπα υλικά μας:  3 κονσέρβες τόνος σε νερό στραγγισμένος, 2 μεσαία καρότα τριμμένα, 250γρ. μαγιονέζα, 1/4 από ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος, 3 κουταλιές τις σούπας κάπαρη ξυδιαστή ή ψιλοκομμένες πίκλες αγγουριού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε σε μπολ ανακατεύοντας με πιρούνι να διαχωριστούν τα κομματάκια του. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Εάν θέλουμε πιο κρεμώδη γέμιση βάζουμε τη μαγιονέζα με τον τόνο στο μούλτι και τα αλέθουμε ελαφρά για 30' δευτερόλεπτα, τέλος προσθέτουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με κουτάλι. Βάζουμε το μπολ με την τονοσαλάτα στο ψυγείο για 3 ώρες να δέσουν τα υλικά, ανοίγουμε στη μέση τα μπριος και τα γεμίζουμε. Εάν πρόκειται να τα προσφέρουμε σε μπουφέ, μπορούμε να τα στολίσουμε με κομμένα καροτάκια και φύλλα μαϊντανού. Τα μπριος με τόνο μπορούμε να τα φυλάξουμε εντός στεγανού τάπερ μέσα στο στο ψυγείο για 3 ημέρες. 


Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις