Κολοκυθάκια γεμιστά με ελαφριά κρέμα

Κολοκυθάκια γεμιστά με ελαφριά κρέμα


Αγαπημένο καθημερινό φαγητό της οικογένειας.. Από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγάκια που αρέσουν συνήθως από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό της...παρέας.

Δείτε πόσο εύκολα τα φτιάχνω και... ξεκινήστε το μαγείρεμα!


Υλικά:

  • 10 κολοκυθάκια μικρά αλλά χοντρουλά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 6-7 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή άνηθος)
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 250ml ζωμός από την κατσαρόλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ διαλυμένο σε 20 ml νερό
  • έξτρα αλατοπίπερο (κατά τα γούστα)



Στην πράξη:

  • Πλένουμε, στεγνώνουμε κι ελαφρά ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια. Με ειδικό εργαλεία ή την ανάποδη πλευρά ενός μικρού κουταλιού σκαλίζουμε κι αδειάζουμε την ψίχα τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν τα κολοκυθάκια που έχουμε διαθέσιμα είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση σε δύο επιμέρους κι εργαζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο.
  • Ζυμώνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και με κουταλάκι ή τα χέρια γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με τη γέμιση έως πάνω χωρίς όμως να περισσεύει έξω. Εάν μείνει κιμάς τον πλάθουμε γιουβαρλάκια.
  • Σε άνετη κατσαρόλα ραντίζουμε λίγο λάδι και βάζουμε ξαπλωτά τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Βράζουμε 2 λίτρα νερό και ρίχνουμε από ένα σημείο της κατσαρόλας (όχι απευθείας πάνω στα κολοκυθάκια) τόσο βραστό νερό όσο να καλύπτουνται κι επιπλέον 2 δάχτυλα πιο πάνω. Τρίβουμε τον κύβο λαχανικών, ραντίζουμε 2 κουταλιές λάδι και λίγο αλάτι. Εάν έχουμε και γιουβαρλάκια τα βάζουμε κι αυτά μέσα. Κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα στερεώνοντας μια ίσια κουτάλα στο κέντρο έτσι ώστε να σχηματιστεί μια χαραμάδα περιμετρικά και να βγαίνει ομοιόμορφα ο ατμός. Μαγειρεύουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 35' λεπτά κουνώντας που και που την κατσαρόλα. Έχουμε στο νου μας να μην πέσει απότομα η στάθμη του νερού, σε αντίθετη περίπτωση εάν καταλάβουμε ότι σώνεται το νερό συμπληρώνουμε από ένα σημείο της κατσαρόλας με επιπλέον βραστό για να μην κολλήσουν. Μετά τη μισή ώρα τσιμπάμε με ένα πιρουνάκι ένα από τα κολοκυθάκια για να δούμε εάν έχουνε μαλακώσει κι ανάλογα σταματάμε το μαγείρεμα αλλιώς εάν "βαστάνε"  τα αφήνουμε ακόμα λίγα να μαγειρευτούν. Στο τέλος ραντίζουμε το λεμόνι.
  • Για την ελαφριά κρέμα, συγκεντρώνουμε τα 250ml ζωμού σε μια μικρότερη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε αναμμένο μάτι με το διάλυμα του κορνφλάουρ μέχρι να δέσει ελαφρώς αλλά όχι να πήξει εντελώς. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα.
  • Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά περιχύνοντάς τα με τη ζέστη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή σας όρεξη 

Σας φιλώ:*

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις