Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Δυναμωτικό, υγιεινό και αποτοξινωτικό!  Από τις πρώτες σκέψεις όταν θέλεις να ξεφύγεις από την κρεατοφαγία και τα πολύ λιπαρά φαγητά. Νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην παρασκευή του. 

Σίγουρα αυτό το φαγητό είναι από τις κατ'εξοχήν σπεσιαλιτέ κάθε Ελληνίδας μάνας.

Από τα πρώτα πιάτα που έμαθα να μαγειρεύω ως μαγείρισσα. 

Παρακάτω θα σας δείξω πως το φτιάχνω εγώ μαθαίνοντας από τη δική μου μαμά όλη τη διαδικασία.



Υλικά για 4 μερίδες:

  • 450γρ φρεσιο σπανάκι, καθαρισμένο
  • 200γρ ρύζι καρολίνα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/3 του μάτσου, κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κρασοπότηρο παρθένο ελαιόλαδο
  • 600 ml βραστό νερό ή ζωμός λαχανικών
  • χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Σε άνετη φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σπανάκι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σε μεσαία θερμοκρασία αφήνουμε να μαραθούν και να "μαζέψουν" τα λαχανικά ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό ή το ζωμό. Στερεώνουμε μια ίσια κουτάλα κατά μήκος της κατσαρόλας και στερεώνουμε το καπάκι έτσι ώστε να έχει διέξοδο ο ατμός να απελευθερώνεται. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό ανακατεύοντας που και που ώστε να μην κολλήσει. Όταν τα υγρά πέσουν στο μισό προσθέτουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο (κατά τα γούστα). Το φαγητό είναι έτοιμο όταν σωθούν τα υγρά και χυλώσει το ρύζι με το σπανάκι. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε ραντίζουμε χυμό λεμονιού κι απολαμβάνουμε το σπανακόρυζο ζεστό συνοδεύοντάς το με φέτα ή άλλο λευκό τυρί!


Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις