Προτάσεις για γρήγορα ορεκτικά

Προτάσεις για γρήγορα ορεκτικά

Μα πόσο μας αρέσουν τα μεζεδάκια! Υπάρχουν φορές που τα προτιμάμε αντί για κανονικό φαγητό. Άλλες πάλι τα συμπεριλαμβάνουμε σε οικογενειακά τραπέζια ως ζεστά ορεκτικά αλλά και σε μπουφέ ως κρύα. Βέβαια δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να περιμένουμε κόσμο για να τα απολαύσουμε... Τα φτιάχνουμε και για τον εαυτό μας συνοδεύοντας με τον πιο γευστικό τρόπο την μπύρα ή το κρασί μας... 

Καί στις 2 συνταγές που θα σας δώσω παρακάτω έχει γίνει ανακύκλωση μεσημεριανού ή χθεσινού φαγητού, μετατρέποντάς τα σε 2 υπέροχα καινούρια μεζεδάκια..! 

Ας ξεκινήσουμε..



Αυγά γεμιστά με πατατοσαλάτα


Αυτά που θα χρειαστούμε για 10 κομμάτια είναι:

  • 5 μεγάλα αυγά βρασμένα σφιχτά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1/2 δόση πατατοσαλάτα της "Μαριφάνης", για τη συνταγή πατήστε εδώ
  • μερικά φύλλα μαϊντανού
  • κάπαρη ξυδιαστή
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ντοματίνια και κριτσινάκια για το σερβίρισμα


Ετοιμάζουμε την πατατοσαλάτα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται εδώ με τη διαφορά ότι αφού την ετοιμάσουμε την ψιλοκόβουμε ελαφρώς με μαχαιράκι ή πιρούνι. 
Κόβουμε στα 2 τα αυγά, αφαιρούμε τους κρόκους κι αλατίζουμε τα ασπράδια.Θρυμματίζουμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα να ενωθούν. 
Γεμίζουμε ομοιόμορφα και πλούσια παντού τα ασπράδια με την πατατοσαλάτα.
Τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι εάν θέλουμε για έξτρα νοστιμιά. Στολίζουμε με κάπαρη και φυλλαράκια μαϊντανού πάνω σε κάθε γεμισμένο αυγό. Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τα κριτσίνια και τα ντοματίνια.
Αυτό το μεζέ τον απολαμβάνουμε είτε ζεσταίνοντας το σε ρόλο ορεκτικού είτε ως κρύο μεζεδάκι σε μπουφέ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι πεντανόστιμο.

Σας έχω και μια εναλλακτική για γεμιστά αυγά! Κάντε κλικ εδώ.



Σουβλάκια με κεφτεδάκια και σαλάτα


Αυτά που χρειαζόμαστε για 10 κομμάτια είναι:

  • 1 δόση κρεατοκεφτεδάκια, η συνταγή εδώ
  • 1 δόση πατάτες φούρνου ή προτηγανισμένες τύπου country style
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • κέτσαπ-μαγιονέζα-μουστάρδα για το σερβίρισμα

Μαραίνουμε ελαφρώς τα καρέ πιπεριάς σε τηγάνι περασμένο με λάδι. 

Περνάμε εναλλάξ τα υλικά μας σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι με τη σειρά που μας αρέσει καλύτερα, γενικά όμως να υπερτερούν τα κεφτεδάκια σε ποσότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ιδανικά βάζουμε από 2 κεφτεδάκια σε κάθε καλαμάκι συμπληρώνοντας ανάμεσα με λαχανικά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα τα καλαμάκια ζεστά ή κρύα μαζί με τις σως.

* Τα λαχανικά που αναφέρονται είναι ενδεικτικά. Στη θέση αυτών μπορεί να μπει κασέρι σε κύβους, φέτα, ντοματίνια, καρότο, ελιές, αλλαντικά και μικρά κομμάτια από ψωμί.



Καλή σας όρεξη!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις