Ζαμπονοτυρόπιτα στο τηγάνι

 Ζαμπονοτυρόπιτα στο τηγάνι


Μετά την συγκλονιστική ' τυρόπιτα στο τηγάνι' ήρθε η στιγμή να δοκιμαστεί και μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή της...Τι καλύτερο από μια ζαμπονοτυρόπιτα φτιαγμένη με την ίδια λογική; 

Φανταστική ζαμπονοτυρόπιτα που γίνεται στο πι και φι, ό.τι καλύτερο για σνακ λίγων ατόμων χωρίς τη φασαρία του φούρνου..!

Από τις καλύτερες πίτες που έχω φτιάξει ποτέ! Τίμιο αποτέλεσμα, ισάξιο με την πιο περίτεχνη συνταγή που θα βρείτε! Καλοψημένη, πλούσια..σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος..!

Πίτα του εργένη, του φοιτητή, του εργαζόμενου..


Τα υλικά μας είναι για ψήσιμο σε τηγάνι διαμέτρου 22 εκ.

Αυτά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

  • 200 γρ. φύλλα κρούστας  κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. τριμμένο ημίσκληρο τυρί
  • 150 γρ. γωνίες πάριζας κομμένες σε μπαστουνάκια ή 6-7 φέτες πάριζας
  • 1 κουτ.σ. μαγιονέζα 
  • 80 ml γάλα
  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο (ανάλογα τα γούστα)
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και στρώνουμε με τα χέρια τα μισά κομματάκια φύλλου. 
  • Πασπαλίζουμε το μισό τυρί, από πάνω βάζουμε τα μπαστούνια πάριζας σκόρπια (ή τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη) και μετά πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια φύλλου φροντίζοντας να μην μείνουν κενά μεταξύ τους για να μη βγει έξω η γέμιση.
  • Λιώνουμε σε μπρίκι το βούτυρο μαζί με το γάλα και τη μαγιονέζα. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα καρυκεύματα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα πάνω από την πίτα να απορροφηθεί.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και όταν το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται τότε με πλατιά κουτάλα στρώνουμε γύρω γύρω -όπως κάνουμε στην ομελέτα- ούτως ώστε να γίνει ολοστρόγγυλο το σχήμα και ενωθούν μεταξύ τους οι άκρες. Αφήνουμε την πίτα για 5 λεπτά περίπου να σιγοψηθεί και να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  • Με προσοχή βάζουμε ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε την πίτα από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε πάλι στο τηγάνι, φτιάχνουμε  γύρω-γύρω την πίτα με την κουτάλα και περιμένουμε 5 λεπτά ακόμη να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
  • Όταν η πίτα μας ροδίσει κι από κάτω είναι έτοιμη για σερβίρισμα!


Καλή σας όρεξη 

Σας φιλώ:*

Μαριφάνη





Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις