Βασιλόπιτα αμυγδάλου για το 2021

Βασιλόπιτα αμυγδάλου για το 2021

... Μ'αυτά και μ'αυτά φθάσαμε στο τέλος ενός κατεργάρικου έτους... Παράλληλα κατορθώσαμε να φτιάξουμε τη 10η βασιλόπιτα αυτού εδώ του blog.. 

Άλλες φορές θα έγραφα κατεβατά ολόκληρα, φέτος θα σας ευχηθώ με 2 κουβέντες μονο.. Μακάρι με το πέρας της χρονιάς αυτής να προσπεράσουν ο φόβος, η απογοήτευση, η αβεβαιότητα, η θλίψη, ο καημός, η μελαγχολία, η μοναξιά και κάθε είδους κατάλοιπο που άφησε ο διάβας της... 

Εύχομαι το νέος έτος να φέρει την ελπίδα που ο καθένας μας αποζητά και να κερδίσει πίσω την κλεμμένη του ζωή και τις αξίες που τόσο στερήθηκε. 

Το νέο έτος μας κλείνει το μάτι, ας γίνουμε φίλοι :) 

~~~~~~~~~~ 




Η φετινή μας βασιλόπιτα έχει λίγα υλικά μα πλημμυρίζει ευωδιές.. Ανοίξτε τα παράθυρα σάς, να γεμίσει ο κόσμος μυρωδιές κι ελπίδα...!

~~~~~~~~~~

Υλικά: 

Υλικά:
(στέρεα υλικά)
  • 500 γρ. φαρίνα κόκκινη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα (να μην είναι εντελώς σκόνη αλλά να μένουν κομματάκια)
  • 2 βανιλίνες
  • 1/3 κουταλακι του γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο κι ένα μανταρίνι
  • 1/3 κουταλάκι του γλ. αλάτι
(υγρά υλικά)
  • 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή εσάνς αμυγδάλου (βρώσιμο αμυγδαλέλαιο, πωλείται στα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλη μαζί τη φαρίνα και στο κέντρο της αδειάζουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα ξύσματα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Πιάνουμε τώρα ξεχωριστά ένα βαθύ μεγάλο μπολ και σπάμε τα αυγά. Τα χτυπάμε με τη βοήθεια του αυγοδάρτη πολύ καλά κι έπειτα συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα, το σπορέλαιο, το χυμό και την εσάνς αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά.
  • Τώρα παίρνουμε το μπολ με τα υγρά υλικά και τα ρίχνουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ στη λεκάνη με τα στερεά χτυπώντας με τον αυγοδάρτη από κάτω προς τα πάνω και στα πλαΪνά μέχρι να ενσωματωθούν καλά οι σκόνες με τα υγρά μας. Δουλεύουμε καλά με το αυγοδάρτη προκειμένου να αποκτήσουμε τη γνωστή υφή των κέικ που δεν είναι ούτε πολύ υδαρής μα ούτε και πολύ σφιχτή. Με σπάτουλα ενώνουμε απαλά τα θρυμματισμένα αμύγδαλα. Στην  περίπτωση που μας πέσει σφιχτή η υφή προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα ή σπορέλαιο.
  • Λαδώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 50' λεπτά με 1 ώρα. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα το εσωτερικό του κέικ στα 45 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
  • Διακοσμούμε τη βασιλόπιτα όπως μας αρέσει και φυσικά δεν ξεχνάμε το φλουρί!

Ευχαριστώ που για άλλη μια χρονιά ήσασταν στο πλευρό μου!

Να περάσετε όμορφα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Στέλνω ολόψυχα τις θερμότερες ευχές μου!!!


Καλή χρονιά!!!!!

Ευτυχισμένο και λαμπρό το νέο έτος 2021!!!

Φιλικά :)

Μαριφάνη ❣️



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις