Πατατοκεφτέδες πανεύκολοι με ντιπ τυριού

 Πατατοκεφτέδες πανεύκολοι με ντιπ τυριού

Σας έχω μια καταπληκτική συνταγή για πατατοκεφτέδες που γίνονται πολύ εύκολα και συνοδεύουν με τον πιο νόστιμο τρόπο τη μπύρα και τα απεριτίφ! Επίσης αποτελούν καταπληκτική ιδέα για μπουφέ και πάρτυ!






Υλικά:

  • 1 φάκελος σκόνη για πουρέ στιγμής
  • 500 ml γάλα 
  • 25 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε σκόνη
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κουτ.γλ. κοφτά αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ τυριού:

  • 100 γρ. φέτα μαλακή
  • 100 γρ. τυρί κρέμα 
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο κι αλάτι

Για το πανάρισμα:

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 


Στην πράξη:

  • Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο κι έπειτα προσθέτουμε την σκόνη πουρέ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που θα μιάζει με σφιχτό πουρέ. Εάν παραμείνουν σβόλοι διακριτοί τότε προσθέτουμε ελάχιστο ακόμη ζεστό γάλα ανακατεύοντας ίσα ίσα να λιώσουν οι σβόλοι. Η υφή δεν θα είναι η κλασική βελούδινη του πουρέ αλλά αρκετά σφιχτότερη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ κι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά κι'ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα. Σ'αυτό το σημείο μπορούμε να δοκιμάσουμε το μείγμα κι ανάλογα να διορθώσουμε τα μυρωδικά ή το αλατοπίπερο. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Έπειτα παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και την πλάθουμε σε μέγεθος κεφτέ. Περνάμε μια μια μπαλίτσα από το αλεύρι και τη μεταφέρουμε σε τάπερ με αντικολλητικό χαρτί. Κλείνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. 
  • Βάζουμε να ζεσταθεί καλά μπόλικο ελαφρύ λάδι σε κατσαρόλι βαθύ (όχι τηγάνι). Βάζουμε λίγες-λίγες μπαλίτσες στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά γυρίζοντας με κουτάλα ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα.  Δεν παίρνουμε όλα μαζί τα κεφτεδάκια από την κατάψυξη γιατί δεν θέλουμε να ξεπαγώνουν όση ώρα τηγανίζουμε τα υπόλοιπα. Απλά βγάζουμε μερικά κάθε φορά και τηγανίζουμε, κι έπειτα ξανά βγάζουμε και ξανά τηγανίζουμε.
  • Στραγγίζουμε πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.
  • Για το ντιπ τυριού, βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σύμφωνα με το γούστο μας.
  • Συνοδεύουμε τους πατατοκεφτέδες με το ντιπ τυριού είτε ζεστούς είτε κρύους!


Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη ❣️













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις