ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Απλό και νόστιμο φαγητό, πρακτικό τόσο για τις καθημερινές όσο και για κάθε άλλη περίσταση.
Φαγητό ζουμερό, θα λέγαμε "αποδεκτό" από όλα τα μέλη της οικογένειας αφού ξεφεύγει από τα τετριμμένα!

Δοκιμάστε έτσι τις μπριζόλες σας και θα με θυμηθείτε!



Τα υλικά μας για 4 μερίδες:
  • 4 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες 
  • 1 ντομάτα κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 4-5 πράσινες πιπεριές κέρατο καθαρισμένες από τα σπόρια (όχι κομμένες)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ.γλ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • 4 κυβάκια φυτίνη με βούτυρο
  • 1 κουτ.γλ καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεκιμάμε:
Αποβραδίς λιώνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο μαζί με τον πελτέ, το λάδι, το ελαιόλαδο, το μέλι και τα μπαχαρικά και μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε βαθύ μπολ.
Βάζουμε μία-μία τις μπριζόλες μέσα στο μπολ και με τα χέρια τις γυρίζουμε να ραντιστούν με τη μαρινάδα. Τις αφήνουμε μέσα στο μπολ κι αφού το κλείσουμε με μεμβράνη, της κρατάμε όλο το βράδυ στο ψυγείο (ή τουλάχιστον 5-6 ώρες).
Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ταψί τη μία δίπλα στην άλλη κι όση μαρινάδα απέμεινε στο μπολ την ρίχνουμε από πάνω τους.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα από μια ροδέλα ντομάτα, ένα κυβάκι φυτίνη και τριγύρω ή ανάμεσα βάζουμε και τις πιπεριές.
Καλύπτουμε το ταψί με καπάκι και ψήνουμε τις μπριζόλες στους 180' βαθμούς για 45' λεπτά κι άλλα 15' λεπτά με ξεσκέπαστο καπάκι για να μελώσει η σάλτσα και να σωθούν τα περιττά υγρά.
Αφού καλοψηθούν, τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με την γαρνιτούρα της επιλογής μας.

Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις