ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας στο σπίτι εύκολα και οικονομικά! 

Παρακάτω θα μάθετε την μέθοδο παρασκευής για λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας μέ ή χωρίς ζάχαρη για να γαρνίρετε το παγωτό ή το γλυκό σας!


Τα υλικά μας βγάζουν ένα μεγάλο βάζο και είναι τα εξής:

  • 2/3  κούπας του νες κακάο άγλυκο κοσκινισμένο καλής ποιότητας
  • 1 κούπα του νες νερό
  • 1 κούπα του καφέ ζάχαρη (για σιρόπι χωρίς ζάχαρη χρησιμοποιούμε κρυσταλλικό γλυκαντικό σε αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη και σε ποσότητα 1/2 κούπα του νες από αυτή που μετράμε τα υπόλοιπα υλικά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 1 καψουλάκι άρωμα βανίλιας
  • 2 τσιμπιές αλάτι
  • 2 μικρά γυάλινα αποστειρωμένα βάζα ή ένα μεγάλο

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε σε ένα κατσαρόλι το νερό μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό) να σιγοβράσουν σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ως ότου διαλυθούν τα στερεά υλικά στο νερό χωρίς να μένουν γρομπαλάκια. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα αλλά το συνεχίζουμε μέχρι το σιρόπι να δέσει αρκετά και να σχηματίζει ένα παχύ στρώμα πάνω στην κουτάλα. Σε καμία περίπτωση δεν ανεβάζουμε τη θερμοκρασία γιατί το κακάο θα καεί και θα πικρίσει. Αφού γίνει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και τις βανίλιες να διαλυθούν κι αυτά μέσα στο μείγμα το οποίο πλέον δεν πρέπει να καίει αλλά να εξακολουθεί να είναι ζεστό. Μεταφέρουμε προσεχτικά το σιρόπι μέσα στο γυάλινο βάζο και το σκεπάζουμε με ένα διπλό χαρτί κουζίνας περιμένοντας να κρυώσει εντελώς ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ. Όταν πια κρυώσει και σταθεροποιηθεί τότε το σφραγίζουμε με το καπάκι. Όσο το βάζο είναι κλειστό τότε το διατηρούμε στο ντουλάπι ενώ όταν ανοιχθεί το διατηρούμε στο ψυγείο για έως και 3 μήνες.

Σημαντική σημείωση: Όταν θέλουμε να γαρνίρουμε τα γλυκά μας πιάνουμε με κουταλάκι από μέσα την ποσότητα που θέλουμε γιατί στο ψυγείο το σιρόπι θα πήξει κι άλλο. Ποτέ δεν βάζουμε μέσα στο σιρόπι το ήδη χρησιμοποιημένο κουταλάκι (από υπολείμματα άλλων τροφών) γιατί το σιρόπι θα μουχλιάσει.

Και κάτι ακόμα: Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας βάζετε 1 γεμάτη κούπα του νες κακάο και όχι 2/3 όπως αναφέρω στη λίστα των υλικών!

Καλή σας επιτυχία 💓

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις