ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ KISS || ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ KISS || ΜΟΥΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε την αφρώδη γέμιση της αγαπημένης σοκολάτας "kiss" και να την προσφέρετε ως ελαφρύ επιδόρπιο!
Αυτή η μους έχει απαλή γεύση φράουλας και παλ ροζ χρώμα που την καθιστά ιδανική λύση για χρήση σε τούρτες, παστάκια, γέμιση σου και ό,τι άλλο σας αρέσει!
Μετά από διάφορες δοκιμές που έκανα κατά καιρούς κατέληξα στη συγκεκριμένη μεθοδολογία καθώς η πιστότητα της γεύσης και της υφής προσεγγίζουν ικανοποιητικά αυτά της αγαπημένης αφράτης γέμισης της σοκολάτας "kiss" που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι!
Τα υλικά μας είναι πολύ απλά και οικονομικά ενώ βγάζουν μεγάλη ποσότητα!




Αυτά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
  • 400ml φυτική κρέμα για σαντιγί κρύα από το ψυγείο (πράσινη συσκευασία, ΟΧΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑ)
  • 1 φάκελος φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
  • 200 ml νερό βραστό
  • 150 ml χυμός φράουλας τυποποιημένος κρύος από το ψυγείο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα (χωρίς μεγάλα κομμάτια φρούτου)
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας


Εκτέλεση:
  • Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντάς το στο βραστό νερό, κι έπειτα προσθέτουμε τον κρύο χυμό φράουλας. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει το υγρό αλλά όχι να πήξει.
  • Χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει απαλές κορυφές κι έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το κρύο υγρό του ζελέ (ρίχνουμε μικρές ποσότητες κάθε φορά ΟΧΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΥΓΡΟ), τη μαρμελάδα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αποκτήσουμε μια απαλή αφράτη σαντιγί. Η μους είναι έτοιμη! Γεμίζουμε ψηλά ποτήρια ή μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Εάν πρόκειται να προσφέρουμε τη μους ως επιδόρπιο τη γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας.

Σημ. Η γεύση της μους είναι επαρκώς γλυκιά καθώς τόσο η φυτική κρέμα όσο και η σκόνη ζελέ, ο χυμός και η μαρμελάδα φράουλα έχουν από μόνα τους (εργοστασιακά) ζάχαρη. Σε περίπτωση που θέλουμε επιπλέον γλύκα στη μους τότε προσθέτουμε κατά τη διάλυση του ζελέ στα υγρά 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική ή απλά στο τέλος την ώρα που χτυπάμε τη μους στο μίξερ 1-2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη. Για πιο έντονο ροζ χρώμα, προσθέτουμε στο μείγμα 1-2 σταγόνες κόκκινο υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για εντυπωσιακή "τετράγωνη" μους όπως η δική μου στην εικόνα 2 τότε θα στρώσετε τη μους μέσα σε μακρόστενο τσέρκι ή ταψί και θα την παγώσετε στην κατάψυξη. Μόλις σταθεί καλά, την κόβετε σε κομμάτια και τη μεταφέρετε πάνω σε πιατάκια. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο 3/4 της ώρας να επανέλθει η αρχική αφράτη σύσταση της  και τη σερβίρετε απευθείας  με το πιάτο της γαρνίροντάς τη ανάλογα με τα γούστα. Μην επιχειρήσετε να την "πιάσετε" με σπάτουλα και να τη μεταφέρετε σε άλλο πιάτο όταν θα ξεπαγώσει γιατί θα διαλυθεί.

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια


  1. Διαβάζοντας την συνταγή λέω, πόσο εύστοχα έβαλες τον τίτλο " οι λιχουδιές της ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ "
    Μια λιχουδιά είναι το όμορφο προσωπάκι σου μα και οι δημιουργίες σου ! Θα εκτελέσω την Μους που μας πρότινες σύντομα. Περίμενα την περιγραφή με ανυπομονησία. Και είναι όντως πανεύκολη και οικονομική. Σε όλα είσαι άψογη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα 🍓🍓🍓 καλή σας επιτυχία 💓💓

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα ! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή !!! Αν θελουμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε τούρτα αλλάζει κάτι ; Ή όταν παγώσει από το ψυγείο μπορεί να τοποθετηθεί σε βάση τούρτας ; Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε τουρτα όπως λέτε κυρίως ως γέμιση! Εάν θέλετε να την αφήσετε έτσι όπως είναι χωρίς κάποια βάση πχ παντεσπάνι τότε θα χρειαστεί να την παγωσετε στην κατάψυξη και πριν την κόψετε να την βγάλετε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες!! Καλή σας επιτυχία 💓

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις