ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ

Από τα πιο νόστιμα μεζεδάκια για τη μπύρα, εξαιρετική λιχουδιά για το καλοκαίρι καθώς τρώγονται ευχάριστα ακόμα και κρύα!!!


Τα υλικά μας για μία δόση
  • 6 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 250 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 6 μπαστουνάκια κίτρινο τυρί που λιώνει
  • 5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το συνοδευτικό ντιπ: 
  • 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ.γλ. λευκό ξύδι
  • 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ρίγανη
Πως τις φτιάχνουμε:
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις σχίζουμε από την πάνω πλευρά (συνήθως βολεύει η πλευρά που σχηματίζει μια κοιλότητα) και καθαρίζουμε καλά τα σποράκια. Ξεβγάζουμε καλά τις πιπεριές με νερό και τις σκουπίζουμε σχολαστικά.
  • Παίρνουμε μία μία πιπεριά και τη γεμίζουμε πρώτα με 2 μπαστουνάκια κίτρινου τυριού κι έπειτα με 2 μπαστουνάκια φέτας. Παίρνουμε 2 οδοντογλυφίδες και κλείνουμε σε δύο σημεία τις πιπεριές για να θωρακίσουμε τη γέμιση.
  • Βάζουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή αντικολλητική κατσαρόλα. Αφήνουμε να ζεσταθεί κι έπειτα ρίχνουμε σε δόσεις τις πιπεριές. Τις τηγανίζουμε 3 λεπτά φροντίζοντας με κουτάλι να ραντίζουμε με το καυτό λάδι και την πάνω πλευρά της γέμισης. 
  • Αφού οι πιπεριές πάρουν ένα ελαφρύ μπεζ χρώμα και η όψη τους μιάζει ζαρωμένη τις μεταφέρουμε με τσιμπίδα πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Δεν τις μετακινούμε για λίγη ώρα καθώς τα τυριά είναι ακόμη ρευστά αλλά όσο περνάει η ώρα και η θερμοκρασία τους πέφτει σταθεροποιούνται μέσα στις πιπεριές. 
  • Για το ντιπ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε τις πιπεριές με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δροσερό ντιπάκι!
Όπως είπα και πρωτύτερα, οι πιπεριές τρώγονται πολύ ευχάριστα και κρύες!!!

Κι αν δεν αντέχετε το... τηγάνι ανάλογα μπορείτε να φτιάξετε τις υπέροχες πιπεριές στο φούρνο! Ρίξτε μια ματιά 

Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις