ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟ ΣΥΝΤΑΓΗ | ΡΟΦΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟ



ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟ ΣΥΝΤΑΓΗ | ΡΟΦΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟ
Δροσερό και λαχταριστό ρόφημα τύπου Φρεντοτσίνο σαν από καφετέρια!!! Κι όμως γίνεται και στο σπίτι και ξεπερνάει σε γεύση ακόμη και το φρεντοτσίνο της καφετέριας!!!!!!

Η βασική προϋπόθεση για την παρασκευή αυτή είναι να έχουμε δυνατό και στιβαρό μπλέντερ!
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται....!




Τα υλικά μας βγάζουν 2 μερίδες και είναι τα ακόλουθα:
  • 5 γρ. στιγμιαίος καφές ESPRESSO
  • 3 κουταλιές της σούπας σκόνη σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική ή 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 8 παγάκια από γάλα (βάζουμε σε παγοθήκες φρέσκο γάλα να γίνει παγάκια)
  • 8 παγάκια νερού
  • *προαιρετικά σιρόπι καραμέλας ή φουντούκι για ροφήματα (σε κατάστημα εμπορίας πρώτων υλών καφέ και μοντέρνα καφεκοπτεία)
  • σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε δυνατό μπλέντερ τον καφέ, τα παγάκια γάλακτος, τη σκόνη σοκολάτας και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά να θρυμματιστούν τα παγάκια γάλακτος και να γίνει το μείγμα μας ενιαίο.
  • Προσθέτουμε τα 5 παγάκια νερού να θρυμματιστούν κι αφού γίνουν ένα με το μείγμα βάζουμε και τα υπόλοιπα χτυπώντας μέχρι να μιάζει το μείγμα μας με αραιή γρανίτα. 
  • Για να προσθέσουμε γεύση υπάρχουν 2 επιλογές: Είτε βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά 3 κουταλάκια σιρόπι καραμέλας ή φουντούκι ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ (αυτά τα σιρόπια διαφέρουν από τα κλασικά για γαρνίρισμα παγωτού. Πωλούνται σε σύγχρονα καφεκοπτεία και καταστήματα με πρώτες ύλες για καφέ), είτε βάζουμε την ίδια ποσότητα σιροπιού στο ποτήρι πριν αδειάσουμε το φρεντοτσίνο.
  • Σερβίρουμε εάν θέλουμε με σαντιγί και χοντρά καλαμάκια.

Σημ. Για τα δικά μου γούστα είναι επαρκώς γλυκό το ρόφημα αυτό όπως επίσης και η ένταση του καφέ. Εάν θέλουμε πιο δυνατή τη γεύση του καφέ προσθέτουμε επιπλέον 2.5 γρ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο και 1 κουταλάκι επιπλέον ζάχαρη.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις