ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ
Φανταστικό και πανεύκολο αυτό το παγωτό θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς παγωτολάτρεις, ενώ είμαι βέβαιη ότι θα αποκτήσει και νέους φανατικούς οπαδούς καθώς δεν περιέχει ίχνος από ζάχαρη και θεωρητικά είναι κατάλληλο για διαβητικούς -πάντα με τη συμβουλή ειδικού.
Νιώθω τρομερή ευγνωμοσύνη που έμαθα για το μαγικό "ζαχαρούχο γάλα χωρίς ζάχαρη αλλά γλυκαντικό" μέσα από το site "Συνταγές για διαβητικούς" και την κ. Μαρία Κούρτη που είναι ο αρχικός δημιουργός αυτού του παρασκευάσματος!!! Μου έχει λύσει τα χέρια καθώς αποφεύγω πλέον το κοινό ζαχαρούχο  στις συνταγές μου!!!!!






Τώρα η φανταστική μας συνταγή!
Αυτά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:
*1 1/2 δόση ζαχαρούχο γάλα με γλυκαντικό (για τη συνταγή και τις οδηγίες πατήστε εδώ) κρύο από το ψυγείο
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο κρύο από το ψυγείο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
80 γρ. γάλα 
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κακάο άγλυκο
1 σφηνάκι κονιάκ ή βότκα ή άλλο ποτό χωρίς ζάχαρη
*σημειώνεται ότι το γάλα σε σκόνη που αναγράφεται στη συνταγή πρέπει πρώτα να το βάλουμε σε μπλέντερ και να το αλέσουμε να γίνει εντελώς πούδρα.

Εκτέλεση:
  • Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ. Βράζουμε σε μπρίκι τα 80 γρ. γάλα και το ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα. Αφήνουμε 5 λεπτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σως. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθεί η κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές κι έπειτα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με γλυκαντικό,  το κρύο γάλα εβαπορέ, την κρύα σως σοκολάτας, το κακάο και τέλος το ποτό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να  αποκτήσουμε ένα μείγμα με ωραία βελούδινη υφή.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό μέσα σε τάπερ και κολλάμε πάνω του ένα κομμάτι μεμβράνης να εφάπτεται στην επιφάνεια του. Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  • Στις 6 ώρες το παγωτό είναι έτοιμο και βελούδινο ενώ σερβίρεται πανεύκολα. Όμως όπως όλα τα σπιτικά παγωτά όσο μένει στην κατάψυξη παγώνει περισσότερο οπότε καλό θα ήταν πριν το σερβίρισμα τις επόμενες μέρες να το βγάζουμε εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά!

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις