BURGER ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ " a la Μαριφάνη"

BURGER ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ " a la Μαριφάνη"


Σνακ διαχρονικό στο χρόνο..και ποιος δεν το αγαπά? Το δικό μου burger πάντως το αγαπάνε όλοι! Πραγματικά καταπληκτική συνταγή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα burger των μοντέρνων εστιατορίων! 
Ζουμερά μπιφτεκάκια με φανταστικά καραμελωμένα κρεμμύδια "α λα Μαριφάνη" και...μερικά ακόμη υλικά θα σας δώσουν το τέλειο αποτέλεσμα!





ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΜΕΓΑΛΑ ΑΤΟΜΙΚΑ BURGER (για κάθε επιπλέον μερίδα πολλαπλασιάζουμε τις δοσολογίες όλων των υλικών)

Για τα μπιφτέκια:
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 
  • 1 μέτρια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 2 κουτ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ.ξύδι
  • αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 3 κουτ.σ. κρέμα βαλσάμικου ξυδιού
  • 3 κουταλιές της σούπας απλό ξύδι βαλσάμικου
  • 2 κουταλάκια του γλ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλ. μέλι
  • λίγο αλάτι
Υπόλοιπα υλικά:
  • κίτρινο τυρί σε φέτες
  • κέτσαπ
  • μαγιονέζα
  • πίκλες 
  • ψωμάκια για burger


Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα πιέζουμε στις παλάμες μας να πλατύνουν. Τα αλείφουμε με λάδι κι από τις 2 πλευρές. Περνάμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λάδι και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε τα μπιφτέκια να ψηθούν για 4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία. Τα πατάμε πότε πότε με σπάτουλα και τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Είναι σημαντικό να μισοσκεπάσουμε το τηγάνι με καπάκι για όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια ώστε να μαγειρευτούν σωστά αλλά και για να μείνουν ζουμερά χωρίς να στεγνώσουν. Όταν τα τσιμπήσουμε με πιρούνι και δεν βγάζουν πια ροζ υγρό είναι έτοιμα. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά απλώνουμε από πάνω τους από μια φέτα τυρί να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε καθαρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή θερμοκρασία να σωταριστούν για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το απλό ξύδι βαλσάμικου και προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου, το μέλι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη σιγανή θερμοκρασία κι αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για να καραμελώσουν και πάρουν όμορφο χρώμα.
  • Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι βάζουμε τα ψωμάκια να φρυγανιστούν για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς όμως να σκληρύνουν.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα, βάζουμε από ένα μπιφτέκι με λιωμένο τυρί, από πάνω καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες και τέλος ραντίζουμε με λίγη κέτσαπ. Κλείνουμε με το πάνω ψωμάκι και σερβίρουμε ζεστό!

Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις