ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ- ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ


Επιστροφή στα βασικά κι αγαπημένα...Κεφτεδάκια μαμαδίστικα, με τα ελάχιστα δυνατά υλικά αλλά νόστιμα στο μέγιστο βαθμό. Ο τέλειος κεφτές για μένα μέσα πρέπει να είναι αφράτος, με συνοχή στην υφή του ενώ απέξω να σχηματίζει μια ωραία τραγανή κρούστα. Ο πετυχημένος κεφτές δεν χρειάζεται πολλά υλικά και χρόνο, αντιθέτως τον πετυχαίνεις σε στιγμές βιάσης. Σε μια τέτοια στιγμή μετά από πολλούς κεφτέδες πέτυχα τον ιδανικό κεφτέ για μένα αρχικά κι έπειτα για εσάς! Θα τον  λατρέψουν όλα τα μέλη της οικογένειας τόσο στο μεσημεριανό γεύμα όσο και σε μαζώξεις!  Τα μυστικά μου είναι μικρά αλλά μεγάλος θησαυρός!!!




Τα υλικά μας για 18 χορταστικά κεφτεδάκια είναι:

  • 380-400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος καθαρός από λίπος
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 κουτ.γλ.ξύδι
  • 2 κουτ.σ.ελαιόλαδο
  • 4-5 κλαράκια μαϊντανός (προαιρετικά) ή φρέσκος δυόσμος
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
  • Βρέχουμε τις φέτες ψωμιού πιέζοντας ελαφρά να πέσει το περίσσιο νερό χωρίς όμως να γίνει ψίχουλα αντιθέτως να κρατάει  υγρασία (αυτό είναι πρώτο μυστικό για αφράτους κεφτέδες). Μεταφέρουμε το ψωμί στο μπλέντερ και βάζουμε μαζί το κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα και τον μαϊντανό ή το δυόσμο εάν τον χρησιμοποιήσουμε. Τα αλέθουμε όλα μαζί εντελώς (αυτό είναι το δεύτερο μυστικό για ενιαία υφή στον κεφτέ μας και δεμένη γεύση). 
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ. Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερο σύμφωνα με τα γούστα μας. Τα ζυμώνουμε  όλα μαζί πολύ καλά να μην ξεχωρίζει κανένα υλικό μέσα από τη ζύμη. Πλάθουμε τους κεφτέδες μας σε μέγεθος όσο ένα καρύδι και τους κυλάμε σε πιάτο με αρκετό αλεύρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Σε άνετη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί καλά. Τινάζουμε ένα ένα κεφτεδάκι από το περίσσιο αλεύρι και τα ρίχνουμε ανά 5 στο καυτό λάδι (δεν βάζουμε παραπάνω για να μην αφρίσει το λάδι). Γυρίζουμε με εργαλείο -αράχνη τους κεφτέδες μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να κάνουν ωραία κρούστα από όλες τις πλευρές, συνολικά 4 λεπτά ανά δόση. Εάν το λάδι αρχίσει να καπνίζει ρίχνουμε τη θερμοκρασία του ματιού από πολύ υψηλή σε μέτρια προς υψηλή.
  • Στραγγίζουμε τους κεφτέδες σε πιατέλα με διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι και το αφαιρούμε. Κάθε δόση που στραγγίζουμε σε χαρτί τη μεταφέρουμε μετά σε χωριστή πιατέλα για να μην πανιάσουν οι κεφτέδες μας.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τηγανιστούν όλοι.
  • Σερβίρουμε ζεστούς ή και κρύους, σερβίρονται ευχάριστα σε όλες τις θερμοκρασίες παρέα με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.


Σημαντική σημείωση: Η ζύμη δένει χωρίς αυγό και χωρίς να σπάει στο τηγάνισμα. Εάν αποφασίσουμε να φτιάξουμε διπλή δόση τότε θα πρέπει ενδιάμεσα να αλλάξουμε το λάδι το οποίο πιθανώς να έχει μαυρίσει από τα κατάλοιπα αλευριού.

Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Πολυ ωραι συνταγη μπραβο.εηω.εβαζα.αυγο και μου.σπαγανεευχαειστουμε.για.τη.συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είστε καλά ! Καλή επιτυχία εάν τα δοκιμάσετε με το δικό μου τρόπο!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις