ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ 

Χαιρετώ όλους τους καλούς μου φίλους! 
Παραδοσιακή η σημερινή μας συνταγή, μελιτζανοσαλάτα αρωματική που θα μας συντροφεύσει όλες τις περιόδους του χρόνου!
Πάρα πολύ νόστιμη, με εύκολη μέθοδο παρασκευής και πολύ ελαφριά σύσταση!


Τα υλικά μας για 6 μερίδες είναι:
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες ίδιου μεγέθους
  • 1 μεσαία πιπεριά Φλωρίνης χωρίς τα σπόρια
  • 1  σκελίδα σκόρδο (καθαρισμένη από το κεντρικό πράσινο νεύρο)
  • 2/3 κρασοπότηρου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καρυδόψιχα (προαιρετικά) 
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κλείνουμε σε πακετάκια χωριστά πρώτα μe αντικολλητικό χαρτί και ύστερα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.Βάζουμε σε ένα ταψί ελάχιστο νερό και αραδιάζουμε τις τυλιγμένες μελιτζάνες τη μία δίπλα στην άλλη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200' βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε τις μελιτζάνες για 45 λεπτά. Μόλις συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα, ανοίγουμε προσεχτικά και ελέγχουμε τις μελιτζάνες, εάν έχουν ζαρώσει κι έχουν γίνει καφέ είναι έτοιμες  εάν όχι τότε τις κλείνουμε πάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο τους για 15' λεπτά ακόμα. Μόλις γίνουν, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  • Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο και την πιπεριά και τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Αλέθουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο (σύμφωνα με τα γούστα). Συνεχίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα την άλεση ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας αλλά να μένουν λίγα κομματάκια μελιτζάνας. Δοκιμάζουμε κι αν η γεύση της γλυκίζει τότε προσθέτουμε ακόμη 1 κουταλάκι ξύδι, επίσης προσθέτουμε επιπλέον αλάτι εάν κρίνουμε απαραίτητο.
  • Αδειάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε μπολ που κλείνει καλά και τη φυλάμε στο ψυγείο. Καταναλώνουμε εντός 7 ημερών. Κατά το σερβίρισμα σκορπάμε πάνω τις λίγη καρυδόψιχα εάν θέλουμε που ταιριάζει υπέροχα!

Καλή σας επιτυχία
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις