ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εάν νομίζετε ότι οι μπάρες δημητριακών που πωλούνται ευρέως στην αγορά τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία είναι "αγνές και οι υγιεινές" όπως σας τις προβάλλουν είστε γελασμένοι! Διστυχώς πρόκειται στην πλειονότητα τους για παρασκευάσματα που βάση έχουν απίστευτες ποσότητες ζάχαρης η οποία  λειτουργεί σαν "κόλλα" ώστε να μπορέσει να ενώσει τα υπόλοιπα υλικά που επίσης είναι πνιγμένα στη ζάχαρη για να δείχνουν δελεαστικά και εμφανίσιμα...αλλά και οικονομικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα κακό βιομηχανικό προϊόν με ωραίο καμουφλάζ. Έτσι από εκεί που νομίζει ο ταπεινός καταναλωτής ότι έκανε την ιδανική επιλογή τελικά κάθε άλλο παρά καλό έκανε τόσο για την υγεία του όσο και για τα χρήματα του. Είτε επέλεγε μια πάστα είτε τις υποτιθέμενα "υγιεινές μπάρες" είναι το ίδιο και το αυτό, τόσο θερμιδικά όσο και ποιοτικά. Γι'αυτο κι εγώ φτιάχνω τις δικές μου μπάρες με υλικά επιλεγμένα από εμένα και ισορροπημένα έτσι ώστε να με καλύπτουν σε ώρες που χρειάζομαι ένα σνακ.
Αυτή τη συνταγή ήθελα να σας τη δείξω καιρό αλλά για κάποιο λόγο όλο αναβολές έδινα...! Σπιτικές και θρεπτικές μπάρες δημητριακών που γεμίζουν ενέργεια τη μέρα μας! Εξαιρετικό πρωινό μαζί με τον καφέ και το χυμό!!! Υπέροχες για τα παιδάκια και εξαιρετικά πρακτικές καθώς διατηρούνται στο ψυγείο για πολύ καιρό !!!
Πεινάτε? Τσιμπάτε! Χορτάστε! Και πάνω απ' όλα φροντίστε τον εαυτό σας με τον καλύτερο τρόπο!



υλικά για 20 περίπου κομμάτια:
  • 3 κουτ.σ. ταχίνι με μέλι
  • 2 κουτ.σ. μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • 250 γρ.  κουβερτούρα υγείας χωρις ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 φλιτζ.τσ. κόρν φλέικς ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα ανάλατα αποφλοιωμένα, περασμένα στο μούλτι
  • 80 γρ. επιπλέον κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:
  1. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα κι αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τη ρευστή .
  2. Βάζουμε σε χωριστό κατσαρολάκι το μέλι να γίνει ρευστό με την ίδια μέθοδο Μπεν μαρί είτε βάζοντας το για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων.
  3. Στο μπολ με τη ρευστή σοκολάτα ρίχνουμε το ζεστό πλέον μέλι μαζί με το ταχίνι και την κανέλα κι ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Μόλις το μείγμα δούμε ότι "έσφιξε" προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και τη 1  κούπα από τα δημητριακά.
  4. Σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού σε πάχος 2 εκ.
  5. Τέλος, με τα χέρια μας σκορπάμε την υπόλοιπη 1 κούπα δημητριακών και την ψιλοκομμένη σοκολάτα να "κολλήσουν" πάνω στο επίπεδο μείγμα.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες σταθεί το μείγμα μας.
  7. Έπειτα, με μαχαίρι "λάμα" κόβουμε σε μακρόστενες πλάκες ίσου μεγέθους τις μερίδες.
  8. Φυλάσσουμε τις μπάρες στο ψυγείο μέσα σε  τάπερ που κλείνει αεροστεγώς στρωμένες ενδιάμεσα με αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά τις τυλίγουμε μέσα σε μεμβράνες ή αλουμινόχαρτο ώστε να είναι πάντα έτοιμες να τις πάρουμε μαζί μας για κολατσιό!!!



Την αρχική ιδέα μου την "έδωσε" ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από τη δική του συνταγή για μπάρες μόνο που παρενέβησα στην επιλογή των δημητριακών!

Καλή σας απόλαυση!!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις