ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ποιος δεν αγαπάει τις γρανίτες τώρα το καλοκαίρι? Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι ανακουφιζόμαστε από τη ζέστη  στην ιδέα μιας δροσερής, χρωματιστής γρανίτας όμως χωρίς να το καταλάβουμε προσλαμβάνουμε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης πράγμα που τις καθιστά λιχουδιές-παγίδα! 
Έτσι κι εγώ θα σας δείξω σήμερα πως να φτιάξετε πεντανόστιμες γρανίτες χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χρωστικών και συντηρητικών με 100% φυσική γεύση φρούτων σε 2 εκδοχές που γίνονται  χωριστά  και αλλά και σε συνδυασμό.

🍉Για τη γρανίτα καρπούζι  χρειαζόμαστε:
500 γρ.  καθαρισμένο καρπούζι
1 κουτ.γλ. χυμός λεμόνι
1 κουταλιά σούπας μέλι (προαιρετικά)

🍊Για τη γρανίτα πορτοκάλι χρειαζόμαστε: 
4 ζουμερά πορτοκάλια
1 κουτ.σ. μέλι



Εκτέλεση:
Για τη γρανίτα καρπουζιού: Αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάρκα του φρούτου να γίνει πουρές. Σουρώνουμε σε μπολ τον πουρέ και αναμειγνύουμε τον καθαρό χυμό στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού (εάν το καρπούζι δεν είναι αρκετά ώριμο τότε προσθέτουμε ως γλυκαντικό το μέλι). Ισομοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια για παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε! 

Για τη γρανίτα πορτοκαλί: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τη γρανίτα καρπούζι.



Τις 2 αυτές γρανίτες μπορούμε να τις φτιάξουμε συνδυαστικά ως εξής: Στις θήκες παγωτού μοιράζουμε μέχρι τα μισά τη μία γεύση γρανίτας κι ύστερα βάζουμε να παγώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε πάνω από την παγωμένη γρανίτα και την άλλη γεύση, κλείνουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το πάγωμα για άλλες 2 ώρες!!! Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμες δίχρωμες γρανίτες (βλ.φωτό πάνω) που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!!!



Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις