CAKE POPS ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ FROZEN

CAKE POPS ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ FROZEN


Άνοιξη είναι και πολλοί από εσάς ετοιμάζεστε για παιδικά παρτάκια και βαφτίσια. Με αφορμή το  πάρτι γενεθλίων που οργάνωσε πρόσφατα η κουμπάρα μου για την κορούλα της με θέμα την πριγκίπισσα "Frozen" θα σας δείξω πόσο εύκολα και με λίγα υλικά έφτιαξα cake pops με χρώματα ανάλογα του συγκεκριμένου θέματος! Το καλύτερα απ' όλα σας το άφησα για το τέλος... Τα συγκεκριμένα δεν χρειάζεται να διατηρηθούν στο ψυγείο εκτός κι αν πρόκειται να τα κεράσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κι' αυτό καθώς επικαλύπτονται από σοκολάτα.






Τα υλικά για σχεδόν 50 κομμάτια είναι:
Για τη ζύμη:
  • 700 γρ. κέικ με γεύση λεμόνι (σπιτικό ή τυποποιημένο)
  • 600 γρ. μαρμελάδα φράουλα (με όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια από το φρούτο)
Για τα τιρκουάζ cake-pops (25 κομμάτια):
  • 500 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής 
  • Για τα λιλά-γκρι cake-pops (25 κομμάτια)
  • 500 γρ. ροζ κουβερτούρα σε σταγόνες  (κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 σταγόνα μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
Διακόσμηση: 



Τιρκουάζ ζάχαρη:
  • 1 μπολάκι ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη λιλά-γκρι ζάχαρη:
  • 1 μπολάκι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σταγόνα μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ξυλάκια ή καλαμάκια 
  • σακουλάκια για συσκευασία γλυκών
  • αυτοκόλλητα
  • κορδέλες

Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε ανάποδα δηλαδή από τη διακόσμηση για να την έχουμε έτοιμη.
  • Σε κάθε μπολ ζάχαρης ρίχνουμε τα ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής και με ένα καλαμάκι ανακατεύουμε καλά να φτάσει παντού το χρώμα. Μια καλή μέθοδος ανάδευσης είναι να ρίξουμε σε σακουλάκια poly-bag τα υλικά κι αφού διώξουμε τον αέρα από μέσα, να δέσουμε κόμπο και να τα ανακινήσουμε καλά. Έπειτα αδειάζουμε τη χρωματιστή ζάχαρη στα μπολ και αφήνουμε για 1' ώρα να στεγνώσει καλά.
  • Για τη ζύμη: Θρυμματίζουμε το κέικ σε ψίχουλα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα. Ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και να πλάθονται. Διαχωρίζουμε σε ίσα μέρη τη ζύμη σε δύο μπολ και τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη . Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Για τα μωβ-λιλά cake pops: Λίγο πριν το πέρας του χρόνου παγώματος της ζύμης, λιώνουμε σε μπεν μαρί τις ροζ σταγόνες σοκολάτας. Αφού ρευστοποιηθούν προσθέτουμε μία μία σταγόνες ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ αλλά σταγόνα προς σταγόνα ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Αυτό το σημείο είναι και το πιο περίπλοκο κι αυτό γιατί εάν δεν προσέξουμε και ρίξουμε με τη μία τα χρώματα τότε υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η κουβερτούρα μας... τα χρώματα είναι υγρά και ως γνωστόν η λιωμένη κουβερτούρα που προορίζεται για επικάλυψη σε φοντάν ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ  την υγρασία.  Με τις αναλογίες που σας δίνω δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα... Βγάζουμε το ένα μπολ ζύμης από το ψυγείο και πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια. Βουτάμε ένα ένα τα μπαλάκια μέσα στη χρωματισμένη κουβερτούρα, στραγγίζουμε και τοποθετούμε αραιά σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βυθίζουμε στο κέντρο κάθε cake-pop από ένα ξυλάκι και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά (ιδανικά μέσα στο ψυγείο). Όσο ακόμη είναι ρευστά πασπαλίζουμε από πάνω με κουταλάκι τη χρωματισμένη ζάχαρη ανάλογου χρώματος. 
  • Για τα τιρκουάζ cake-pops: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα λιλά.
  • Αφού τα cake-pops στεγνώσουν καλά καθαρίζουμε με μικρό μαχαίρι-λάμα γύρω γύρω τα υπολείμματα κουβερτούρας που πιθανώς να έχουν απομείνει στη βάση των pops. 
  • Συσκευάζουμε τα cake-pops με τα σακουλάκια και τις κορδέλες και διακοσμούμε τα αυτοκόλλητα! Δ

Ελπίζω τα παιδιά σας να τα χαρούν!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις