ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ

Καλως ήλθατε πίσω στο blog μου!!!


Δείτε πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε σοκολατάκια με κεράσι!!!! Όμορφα και χαριτωμένα!!!




Υλικά:
30 κόκκινα κερασάκια γλασέ ( στα είδη ζαχαροπλαστικής 
των σούπερ μάρκετ)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας καλής ποιότητας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
λικέρ κεράσι  (όσο πιο δυνατό τόσο το καλύτερο)

Για τη συσκευασία:
αλουμινόχαρτο κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια για το εσωτερικό τύληγμα
κόκκινο διαφανές σελοφάν κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
λεπτή κορδέλα για το δέσιμο

Πως τα φτιάχνουμε:
  • Στραγγίζουμε τα γλασέ κερασάκια από το σιρόπι που τυχόν θα βρίσκεται στη συσκευασία.
  • Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο λικέρ και με μια μικρή φαρμακευτική σύριγγα (χωρίς τη βελόνα φυσικά!) παίρνουμε από το λικέρ και ελαφρά γεμίζουμε τα κερασάκια (μην περιμένετε να συγκρακτήσει πολύ υγρό καθώς τα κεράσια θα έχουν τρυπούλες επειδη τους έχει αφαιρεθεί το κουκουτσάκι τους), παρ' όλα αυτά συγκρατείται μια μικρή ποσότητα υγρού για να αφήσει την αίσθηση "αλκοόλης" και αρώματος κατά το φάγωμα.
  • Σε ένα χωριστό μπολάκι βάζουμε τα κερασάκια που έχουμε επεξεργαστεί και τα ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λικέρ. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να τραβήξουν όσο λικέρ θέλουν ώστε να ενισχυθεί η γεύση και το άρωμα. Ιδανικά κάνουμε τη διαδικασία αυτή από το προηγούμενο βράδυ.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ανακατεύοντας.
  • Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας πιάνουμε ένα ένα κερασάκι και το βουτάμε στις σοκολάτες. Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί... Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κεράσια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βουτώντας τα ξανά σε όση σοκολάτα έμεινε προκειμένου να καλυφθούν και με δεύτερο στρώμα. Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται καλύτερα το αρωματισμένο κεράσι ενώ παράλληλα δίνουμε καλύτερη υπόσταση στο σοκολατάκι μας. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε πάλι σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν εντελώς.
  • Αφού σταθούν, τυλίγουμε ένα ένα σοκολατάκι σε κομμένο αλουμινόχαρτο και έπειτα το συσκευάζουμε σε κομμένο σελοφάν, φροντίζοντας να περισσεύει μια μικρή "φούντα" από πάνω. Το κάτω μέρος το ασφαλίζουμε με σελοτέιπ.
  • Στρίβουμε το σελοφάν -φούντα που περισσεύει και με μικρά κομμάτια κορδέλας τα δένουμε γερά (εναλλακτικά κολλάμε με λεπτό σελοτέιπ). Διατηρούνται για καιρό εκτός ψυγείου.
Ταράααααν! Έτοιμα τα σοκολατάκια να σας να στολίσουν τις φοντανιέρες σας τώρα τις γιορτές ή σε άλλες ιδιαίτερες περιστάσεις!!!! 

Σημείωση: Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε κερασάκια μαρασκίνο για κοκτέιλ. Καταρχήν είναι πολύ μικρά, δεν συγκρατούν καθόλου υγρό και το βασικότερο  δεν διατηρούνται εκτός ψυγείου. Εάν δεν σας ενοχλεί αυτό τότε τολμήστε το αλλά φροντίστε να μείνουν στη συντήρηση για άμεση κατανάλωση!
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο facebook και ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα άρθρα του blog μας!!!.
https://www.facebook.com/groups/656163691067592/


Εύχομαι να τα καταευχαριστηθείτε όπως και εμείς!!! 
Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ <3
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις