Μπρόκολο ομελέτα

Για όσους δεν συμπαθούν το δυναμωτικό κατά τα άλλα μπρόκολο, ιδού η απόλυτη συνταγή "κρυψώνα" που θα τους κάνει να γλύφουν και τα δάχτυλά τους!!! Μια πολύ απλή και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τα..."λιγόφαγα" μικρά και μεγάλα παιδάκια. Απόδειξη? Εγώ η ίδια που ενώ ήμασταν 4 στο τραπέζι μας σήμερα, έφτιαξα 2 τέτοιες ομελέτες και τη μία από αυτές την έφαγα ολομόναχη...Μείνανε με το παράπονο και..."ριγμένοι"...μα τι να τους κάνω, ας πρόσεχαν ΧD





Υλικά για 1 μεγάλη ομελέτα
1 μεγάλο μάτσο μπρόκολο φρέσκο
5 αυγά
1 φλιτζ.τσ. γάλα
1 γεμάτη κουτ.σ. μαργαρίνη
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
1 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι
1/2 φλιτζ.τσ. τριμμένα κίτρινα τυριά
φρεσκοτριμμένο μείγμα κόλιαντρου-δενδρολίβανου (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και χωρίζουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει περίπου 20' λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κοτσάνια τους. Προσοχή! Δεν τα ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού γιατί λιώνουν. Έπειτα τα αφαιρούμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά είτε με σουρωτήρι είτε πάνω σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα χτυπάμε και προσθέτουμε και το γάλα με το αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγο το μπρόκολο μαζί με το κρεμμύδι.
  4. Πασπαλίζουμε τα μισά τυριά και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα μας από τη μια μεριά και γυρίζουμε κι από την άλλη πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με το μείγμα κόλιαντρου.
  5. Αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα και από την άλλη της πλευρά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά που ενδεχομένως έχουν βγει από το μπρόκολο.
  6. Περιμένουμε να σταθεί η ομελέτα μέσα στο τηγάνι 5' λεπτά κι έπειτα τη μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  7. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί και σερβίρουμε χλιαρή!!!


Καλή σας όρεξη!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις