ΠεΪνιρλί παραδοσιακά με σαλάμι Λευκάδος (εύκολα)!!!
Υλικά:
Για το ζυμάρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2/3 ποτηριού νερό χλιαρό
400 γρ.περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση
κεφαλοτύρι τριμμένο
γκούντα σε φέτες
σαλάμι αέρος λευκάδος κομμένο σε φετάκια όχι πολύ λεπτά
λίγη πάπρικα
μαργαρίνη
3 κουτ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε με το ζυμάρι: Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το λάδι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ταρράζοντας και μόλις αρχίζει και γίνεται τρίμματα ξεκινάμε και ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας κάθε τόσο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Ενδέχεται η ποσότητα του αλευριού να διαφέρει λίγο. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με νωπή πετσέτα και το αφήνουμε δίπλα σε ζεστό μέρος για 30' λεπτά ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Μόλις η ζύμη φουσκώσει προσεχτικά τη χωρίζουμε σε 4-5 ίσες μπάλες χωρίς όμως να το ζυμώσουμε επιπλέον.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε μακρόστενο σχήμα.
- Τοποθετούμε στο κέντρο και κατά μήκος του καθενός από αυτά πρώτα λίγο βιτάμ, έπειτα από μια φέτα τυρί, λίγο κεφαλοτύρι, μερικά φετάκια σαλάμι και τέλος λίγη πάπρικα.
- Πιάνουμε από κάθε μεριά πρώτα τις μύτες του ζυμαριού που προεξέχουν και τις ενώνουμε "σταυρωτά" μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι τα πεΪνιρλί μας.
- Βουτυρώνουμε το ταψί μας και μεταφέρουμε προσεχτικά τα πεΪνιρλί όχι πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσουν λίγο ακόμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και κάνει κρούστα η γέμιση.
- Πριν τα σερβίρουμε, αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια με το αγελαδινό βούτυρο που το έχουμε λιώσει και είναι ζεστό!
Γίνονται εξαιρετικά!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας