Σφολιατίνια με γέμιση μήλου!!!!!
Εύκολο, γρήγορο και πολύ οικονομικό κέρασμα σε περιπτώσεις...έκτακτης ανάγκης!!!
Εναλλακτική μέθοδος για μηλοπιτάκια...!
Όποτε τα φτιάχνω..ποτέ δεν περισσεύουν για την επόμενη μέρα :)
Εκτέλεση:
Θα σας αρέσουν!!!
Εναλλακτική μέθοδος για μηλοπιτάκια...!
Όποτε τα φτιάχνω..ποτέ δεν περισσεύουν για την επόμενη μέρα :)
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα
1 κουτ.σ. μέλι
2 πρέζες κανέλα
1/2 κουτ.σ. βιτάμ
ολόκληρα γαρίφαλα
κανέλα σε σκόνη
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
- Στο μίξερ μας πολτοποιούμε το ένα μήλο αφού το καθαρίσουμε, μαζί με το μέλι, την κανέλα και το βιτάμ.
- Κόβουμε το άλλο μήλο σε πολύ μικρά κομματάκια. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι σε ένα μπολ με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Παίρνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε 5 κάθετες λωρίδες και άλλες 5 οριζόντιες ώστε να σχηματιστούν τετράγωνα.
- Γεμίζουμε με μια μικρή ποσότητα κάθε τετραγωνάκι και τα κλείνουμε σε διάφορα σχήματα..Για παράδειγμα εγώ έκανα μερικά μακρόστενα, μερικά πουγκάκια, άλλα τα έκανα σαν λυχνάρια και άλλα σαν καραμέλες.
- Στο κέντρο κάθε ενός από αυτά τα πιτάκια μπήζουμε από ένα γαριφαλάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να ροδίσουν.
- Αφού κρυώσουν, αν μας αρέσει πασπαλίζουμε από πάνω λίγη άχνη ή λίγη ακόμη κανέλα!!!!
- Κατά το σερβίρισμα αφαιρούμε το γαρίφαλο...
Θα σας αρέσουν!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας