Αρακάς κοκκινιστός με λουκάνικα!!!!
Υλικά:
1/2 κιλό αρακάς
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 πυραμίδα πελτές ντομάτας
1 μικρή συσκευασία λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 πρέζα κανέλα
1 δαφνόφυλλο
2 κουτ.γλ. ζάχαρη
λίγο δενδρολίβανο
λίγο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ελαφρά.
- Ρίχνουμε τον αρακά, τα λουκάνικα, την ντομάτα, τον πελτέ και τα καρυκεύματα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ.
- Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να καλύπτεται το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μας ξεσκέπαστο ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μόλις η σάλτσα δέσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας