Βελούδινο παγωτό κακάο (πανεύκολο)

Υπέροχο, πεντανόστιμο, πανεύκολο παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν κάνει κρυστάλλους! ! !




Υλικά (για περίπου 1.5 λίτρο)


1 γάλα εβαπορέ πλήρες κρύο
1 κονσέρβα φυτική σαντυγί κρύα
1 ζαχαρούχο γάλα
1/3 κούπας γάλα φρέσκο
5 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 κάψουλα βανίλια
1 σακουλάκι κουβερτούρα σε δάκρυα (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντυγί για 6-7 λεπτά ώσπου να διογκωθεί και να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε τα γάλατα και συνεχίζουμε στη μέτρια ταχύτητα το χτύπημα για 4 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμα έως ότου ενσωματωθούν καλά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε πλαστικό τάπερ ή μεταλλικό σκεύος παγωτού και το παγώνουμε στην κατάψυξη.
  5. Μετά από 4 ώρες ρίχνουμε και τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
  6. Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη.

Το παγωτάκι αυτό φτιάχνεται ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις