Σοκολατόπιτα νηστίσιμη ! ! !
- 3 φλιτζ. αλεύρι απ
- 1 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. αραβοσιτέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 5 γεμάτες κουταλιές κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
- 1 κοταλιά σ. ξύδι
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κουτ.σ. μαγειρική σόδα
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα νερό
- 3 κοτ.σ. κακάο
- 1-2 φλούδες πορτοκαλιού
Για το γλάσσο:
- 2 κουτ.σ. βούτυρο φυτικό
- 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
- 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Διαλύουμε μέσα στο νερό τη σόδα και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα και το ξύδι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σκούρο το μείγμα και να σφίξει (εάν θέλουμε ρίχνουμε μέσα νιφάδες σοκολάτας)
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
- Βραζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3-4 λεπά και περιχύνουμε το γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Αφήνουμε να το τραβήξει καλά μέχρι μέσα.
- Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί και το κακάο με την άχνη.
- Απλώνουμε το γλάσσο πάνω από το γλυκό, επιμένοντας στις σγκοπές κα....έτοιμο!!!!
ΣΗΜ: Μπορείται πάνω από το γλυκό να πασπαλίσετε ξύσμα πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα ή ξηρούς καρπούς (στο συγκεκριμένο γλυκάκι έτριψα λίγα αμύγδαλα)!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας