Τρουμπετίνα με λευκή πικάντικη σάλτσα ! ! !
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1πακέτο ζυμαρικά "τρουμπετίνα" (υπάρχουν σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
- 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 γεμάτη κουτ.σ. ροκφόρ θρυμματισμένο
- 1/2 νεροπότηρο τριμμένο κίτρινο τυρί
- 2 κουτ.γλ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
- 1 κουτ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το το μπέικον να τσιγαριστεί μόνο του μέσα στο λίπος του. Έπειτα ρίχνουμε και την πιπεριά να μαραθεί ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τις κρέμες και το γάλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το τάραγμα καθώς θα μαγειρεύεται η σάλτσα για να μην κολλήσει.
- Μόλις αρχίζει να δένει ρίχνουμε το ροκφόρ, το κίτρινο τυρί και τη γραβιέρα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώνουμε βουτυρώνουμε ελαφρά και σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας