Φιογκάκια μανταρινιού ! ! !




...είναι μπισκοτένια, τραγανά , μυρωδάτα και πολύ χαριτωμένα! ! !

Υλικά:
  • 125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου και τεμαχισμένο
  • 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • χυμός από 2 μανταρίνια
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • κρόκος 1 αυγού
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο, το χυμό, την κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το μπέικιν και ταράζουμε δυνατά.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και μόλις αρχίζει να ψιχουλιάζει πιάνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τοποθεοτούμε στο ψυγείο για 20' λεπτά.
  5. Έπειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε σε πάχος 5' εκ.
  6. Με τη βοήθεια ενός μικρού στρογγυλού ποτηριού χαράζουμε ''δίσκους''.
  7. Ζουλάμε μεταξύ τους τις 2 πλευρές του κάθε μπισκότου στο κέντρο τους για να γίνουν φιόγκοι και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη κρυσταλλική.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν και όχι να ξεροψηθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις