Φιογκάκια μανταρινιού ! ! !
...είναι μπισκοτένια, τραγανά , μυρωδάτα και πολύ χαριτωμένα! ! !
Υλικά:
- 125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου και τεμαχισμένο
- 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμός από 2 μανταρίνια
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 μανταρίνι
- 1 κάψουλα βανίλια
- κρόκος 1 αυγού
- αλεύρι όσο σηκώσει
- 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το χυμό, την κανέλα, το ξύσμα, τη βανίλια και το μπέικιν και ταράζουμε δυνατά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και μόλις αρχίζει να ψιχουλιάζει πιάνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τοποθεοτούμε στο ψυγείο για 20' λεπτά.
- Έπειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε σε πάχος 5' εκ.
- Με τη βοήθεια ενός μικρού στρογγυλού ποτηριού χαράζουμε ''δίσκους''.
- Ζουλάμε μεταξύ τους τις 2 πλευρές του κάθε μπισκότου στο κέντρο τους για να γίνουν φιόγκοι και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγη ακόμη ζάχαρη κρυσταλλική.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν και όχι να ξεροψηθούν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας