Χοιρινά φιλετάκια αλα κρεμ! ! !
Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
- 1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 2 κουτ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί/γραβιέρα
- 2 κουτ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη/1 κουτ.γλ. αποξηραμένος σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ.σ. μουστάρδα
- αλάτι-πιπέρι
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο να βγουν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε όλα τα φιλετάκια μέσα στην κατσαρόλα να σοταριστούν κι αυτά καλά από όλες τις πλευρές και να ροδίσουν ελαφρώς ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.Ακολουθεί η πιπεριά.
- Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί και έπειτα περιχύνουμε με τις κρέμες γάλακτος και τη μουστάρδα.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να δέσει η σάλτσα και έπειτα αλατοπιπερώνουμε.
- Μόλις πάρουν όσες βράσεις χρειάζεται ώστε να δέσει η σάλτσα προσθέτουμε και το τυρί ανακατεύοντας πάλι για λίγο.
- Έεεετοιμο! Σερβίρουμε ιδανικά με τηγανητές πατάτες ή ρυζάκι!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας