Πιπερόπιτα
Υλικά:
- 1 πακέτο καλό φύλλο κρούστας
- 1 κόκκινη πιπεριά σε πολύ μικρά κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά--//-- --//--
- 1 πορτοκαλί πιπεριά --//-- --//--
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 1/2 φλιτζ. τσ. τραχανά
- 1 αυγό
- 1 κουτ. σ. βούτυρο
- λίγο αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
- αυγό με γάλα χτυπημένα για την επάλειψη
- Σε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ελαφρώς λαδομένο ταψί απλώνουμε προσεχτικά τα μισά φύλλα του πακέτου αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ακόμη λάδι.Αφήνουμε να περισσεύουν οι άκρες τους.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Η γέμιση αυτή θα πάρει ένα ελαφρύ ροζέ χρώμα.
- Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ελαφρώς λαδωμένα ενδιάμεσα και καλύπτουμε την πίτα.
- Πιάνουμε τις άκρες και τις στρίβουμε προσεχτικά προς τα μέσα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο χτυπημένο αυγό με γάλα.
- Χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'-200' βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας