Πιπερόπιτα

Υλικά:
  • 1 πακέτο καλό φύλλο κρούστας
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά--//--  --//--
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά --//-- --//--
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσ. τραχανά
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σ. βούτυρο
  • λίγο αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αυγό με γάλα χτυπημένα για την επάλειψη
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο ελαφρώς λαδομένο ταψί απλώνουμε προσεχτικά τα μισά φύλλα του πακέτου αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο ακόμη λάδι.Αφήνουμε να περισσεύουν οι άκρες τους.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Η γέμιση αυτή θα πάρει ένα ελαφρύ ροζέ χρώμα.
  3. Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  4. Απλώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ελαφρώς λαδωμένα ενδιάμεσα και καλύπτουμε την πίτα.
  5. Πιάνουμε τις άκρες και τις στρίβουμε προσεχτικά προς τα μέσα.
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο χτυπημένο αυγό με γάλα.
  7. Χαράσουμε ελαφρά σε κομμάτια.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'-200' βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις