Προφιτερόλ με μερέντα και κρουασάν αντί σου
Ένα γλυκό για να περάσουμε όμορφα τις υπόλοιπες γιορτινές μας μέρες.
Γιορτινό προφιτερολ με έτοιμα κρουασανάκια γεμιστά με κρέμα αντί για σουδάκια.
Υλικά:
1 σακούλα κρουασανάκια με κρέμα μιλφέιγ (7days)- 10 κομμάτια
1 φάκελος garni με γεύση βανίλια
φρέσκο γάλα (όσο ζητάνε οι οδηγίες για το garni)
Για την επικάλυψη:
1 μεσαίο βάζο πραλίνα Μερέντα
100ml γάλα
1 σφηνάκι κονιάκ ανακατεμένο με λίγο γάλα για το βούτηγμα των κρουασάν
τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το garni με το γάλα να γίνει αφράτη σαντιγί. Βουτάμε στο μπολ με το γάλα και το κονιάκ τα κρουασανάκια αφού πρώτα τα κόψουμε στη μέση.
- Βάζουμε σε μπολ στρώσεις εναλλάξ από κρουασανάκια και garni χωρίς να μείνουν κενά. Βάζουμε στο ψυγείο το μπολ για περίπου 2 ώρες.
- Για να φτιάξουμε την επικάλυψη γκανάζ ζεσταίνουμε τα 100ml γάλα και αδειάζουμε μέσα τη Μερέντα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν και να γίνουν μια πηχτή σοκολατένια επικάλυψη.
- Ρίχνουμε την γκανάζ σιγά σιγά μέσα στο μπολ και τέλος βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το γλυκό.
- Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε την τρούφα.
Καλή σας επιτυχία.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας