ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ / 14 ΧΡΟΝΙΑ "ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ"

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΕΓΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 


Αγαπημένοι μου!

Αυτές τις ημέρες κλείνουμε τα 14 χρόνια blogging!!!! 

Σας ευχαριστώ θερμά για ακόμη μια χρονιά που παρακολουθήσατε τις "λιχουδιές" μου, που με εμπιστεύεστε και με συμβουλεύεστε!!!!

Συνεχίζουμε παρέα με νέες ιδέες για νόστιμες συνταγές....!

Θα σας κεράσω ένα υπέροχο κι εύκολο "μαμαδίστικο" γλυκό ψυγείου, -"άτσαλο" όπως τα λέω όλα αυτά του είδους - για να γιορτάσετε παρέα μου τα 14α γεννέθλιά μας!



Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κονσέρβα σαντιγί κλασική 
  • 1 κονσέρβα σαντιγί με γεύση κακάο 
  • 1 κουταλιά σ. κακάο κλασικό 
  • 2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα 
  • 1 κάψουλα βανίλια 
  • λίγο γάλα ανακατεμένο με 1 σφηνάκι μπράντυ ή λικέρ οποιασδήποτε γεύσης 
  • 2 σακουλάκια τρούφα σοκολάτας κλασική/γάλακτος/ανάμεικτη 



Διαδικασία: 

  • Με το μίξερ χτυπάμε σε ένα μπολ τη λευκή (κλασική) σαντιγί μέχρι να πάρει όγκο και προσθέτουμε το ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Μόλις αποκτήσουμε μια απαλή κρέμα που θα σχηματίζει κορυφές, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τη σαντιγί κακάο μαζί με το άλλο κουτί  ζαχαρούχο και  το κακάο. Συνεχίζουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει κι αυτή μια απαλή σοκολατένια κρέμα.
  • Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα μέσα στο μείγμα γάλακτος-λικέρ και κάνουμε μια στρώση μέσα στο πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε τη σοκολατένια κρέμα. Έπειτα κάνουμε άλλη μια στρώση από ραντισμένα μπισκότα. Τέλος απλώνουμε τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα και σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τη σοκολατένια τρούφα.
  • Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε.




Καλή σας απόλαυση,

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα❣️

Φιλικά,

Μαριφάνη ❤️ 🩷 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις