ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Αγαπητοί μου! Επανήλθα και σας έχω μια υπέροχη, πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο.
Πρόκειται για τη γνωστή "ζυμαρόπιτα" ή "τεμπελόπιτα"😅 που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και τρώγεται στο πι και φι !
Ιδανική λιχουδιά για σνακ στη θάλασσα, αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας🌸
Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή ελαφρύ
- 1 κεσεδάκι (του γιαουρτιού) ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 2 μέτρια αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι (ανάλογα με τα γούστα)
- 2 κεσεδάκια (του γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να σκορπιστούν καλά στο μείγμα. Εάν ο χυλός είναι αραιός προσθέτουμε ελάχιστο επιπλέον αλεύρι.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ μας και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και το στρώνουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς του φούρνου με αέρα και προθέρμανση για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί-ροδαλό χρώμα.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
- Απολαμβάνουμε την πίτα είτε χλιαρή είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος!
Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη ❤️
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας