Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Παγωτίνια μπανάνα



Καλωσήλθατε και πάλι πίσω στο μικρό μου συνταγολόγιο...!

Το καλοκαίρι μας χαμογέλασε και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα.

Για ακόμη μια φορά σας έχω απίθανο γλυκό, τόσο εύκολο όσο και οικονομικό. Παγωτίνια μπανάνα. Πρωταγωνιστές μας εδώ είναι 3 μόνο υλικά αγαπημένα απ' όλους. Οι μπανανίτσες που μας ωρίμασαν και δε θέλουμε να πάνε του κακού, η σοκολάτα και η εξωτική καρύδα. 
Έχει σημασία εδώ ότι η αίσθηση που αφήνουν αυτά τα παγωτίνια μπανάνας είναι τόσο ξεκάθαρη και καλύπτουν τόσο επιτυχημένα τη διάθεσή μας για γλυκό που κανένα άλλο τεχνητό παγωτίνι δεν μπορεί να πετύχει. Οι ώριμες μπανάνες όταν παγώσουν δίνουν μια τέλεια και συμπαγή υφή που δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για γέμιση αποτελούμενη επί μέρους υλικών. Το πάντρεμα με την σοκολάτα είναι το κάτι άλλο και με....παρανυμφάκι το ινδοκάρυδο οι γεύσεις απογειώνονται!

Σας προτείνω να φτιάξετε 3πλή δόση να τα έχετε για ώρα ανάγκης στην κατάψυξή σας! 
Απίστευτο κέρασμα για τους επισκέπτες σας και υγιεινότατη λιχουδιά για τα παιδιά...μικρά και μεγάλα φυσικά. 


Υλικά:
6 ώριμες μπανάνες κομμένες σε 
χοντρές ροδέλες
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ή υγείας
 (εγώ προτιμώ γάλακτος)
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
λικέρ μπανάνας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε τις μπανάνες μέσα σε ταψάκι ή τάπερ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Εάν έχουμε λικέρ μπανάνας τότε τις ραντίζουμε από πάνω και μετά τις παγώνουμε.
  • Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά τη σοκολάτα και βουτάμε μία μία τις παγωμένες μπανάνες να καλυφθούν απ' όλες τις πλευρές.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε την ινδική καρύδα και με προσοχή κυλάμε μέσα σε αυτό ένα ένα τα κομμάτια. Επανατοποθετούμε μέσα στο σκεύος με το αντικολλητικό χαρτί. 
  • Συνεχίζουμε το πάγωμα στην κατάψυξη και...απολαμβάνουμε!!!


Καλή σας απόλαυση <3
Τα φιλιά μου,
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας