Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Σουτζουκάκια...λίγο αλλιώς ! ! !

Τέλειο φαγάκι, απ' τα αγαπημένα μου!!! 






Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο multi
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 3 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ.σ. ξύδι
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα 

  • 1 κουτί ντοματοχυμός
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο



Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 7-8 λεπτά. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί η ζύμη για 10' λεπτά.Πλάθουμε σε οβάλ ή μακρόστενο σχήμα.
  2. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε να ζεσταθεί καλά λίγο λάδι και ροδίζουμε ελαφρώς τα σουτζουκάκια μας (γίνονται σχεδόν αμέσως). Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα μισομαγειρεμμένα σουτζουκάκια μας και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράζουν σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
  5. Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ!!!!



Καλή σας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας