Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Λουκουμάδες χωρίς μαγιά


Μετά από καιρό είπαμε εχθές το βράδυ να φτιάξουμε κανένα λουκουμά να φάμε μαζί με το ζεστό μας αφέψημα...Και η μητέρα τους είχε πεθυμήσει η αλήθεια είναι..Δεν της χάλασα χατίρι..
Αυτή η μέθοδος είναι πιο απλή και όχι πολύ χρονοβόρα καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα λόγω απουσίας μαγιάς!




Υλικά:
2 φλιτζ.αλεύρι μπλε
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια
νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα 
παχύρρευστος χυλός όχι όμως νερουλός) 
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
Εκτέλεση:
  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το μίξερ το αλεύρι μαζί με το νερό(όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός), το μπέικιν και τη βανίλια.
  2. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει το λάδι.
  3. Μόλις κάψει παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές δόσεις και με τα δάχτυλά μας τις ρίχνουμε όσο γίνεται πιο αραιά μέσα στο καυτό λάδι για να γίνουν μπαλίτσες.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αυτή τη διαδικασία.
  5. Μόλις πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πάνω από βαθύ πιάτο.
  6. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τη κανέλα!!!
Σημ.:Όσο πιο σφιχτός ο χυλός τόσο πιο τραγανοί και στρογγυλοί γίνονται οι λουκουμαδες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας