ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΒΡΑΧΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Όταν σμίγει το πορτοκάλι με τη σοκολάτα, μόνο θαύματα μπορούν να προκύψουν! Όπως ας πούμε, αυτά τα νόστιμα και εύκολα σοκολατάκια!
Μια δοκιμή θα σας πείσει...





Υλικά: 
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού κόντιτα πορτοκαλιού ή γλυκό πορτοκάλι στραγγισμένο από το σιρόπι και κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια 
  • 200γρ. κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη  ή απομίμηση σοκολάτας για ζαχαροπλαστική 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο 
  • λευκή τρούφα ή springles ή ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση 

Διαδικασία: 
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της (με τον τρόπο αυτό η σοκολάτα θα γυαλίζει).
  • Μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα ρίχνουμε την κόντιτα ή τα κυβάκια γλυκού κι αναατεύουμε τα 2 υλικά.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο και σχηματίζουμε τα σοκολατάκια με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε από πάνω τους με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.
  • Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά κι έπειτα τα φυλάμε σε φοντανιέρα, εναλλακτικά τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτα.



Εύκολα, γρήγορα και γευστικά!

Καλή σας απόλαυση 
Φιλικά,
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις